Το γιαούρτι είναι το καλύτερο βραδινό για αδυνάτισμα

Ένα κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών το βράδυ βοηθάει στο αδυνάτισμα. Χορταίνει με λίγες θερμίδες. Μάλιστα έχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στην καύση του λίπους και βελτιώνουν τον μεταβολισμό.

Μάλιστα, πολλές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι η κατανάλωση γιαουρτιού, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής περιορισμένων θερμίδων βοηθάει στη μείωση της περιμέτρου της μέσης και βελτιώνει τον Δείκτη Μάζας Σώματος.[1]

Το γιαούρτι είναι ιδανικό για αδυνάτισμα διότι έχει λίγες θερμίδες!

Καταρχάς, το γιαούρτι βοηθάει στο αδυνάτισμα διότι έχει λίγες θερμίδες. Το γιαούρτι με 2% λιπαρά έχει μεταξύ 50-70 θερμίδες στα 100γρ. Οπότε, ένα κεσεδάκι γιαούρτι λίγων λιπαρών έχει περίπου 100-140 θερμίδες!

Προσοχή όμως! Το γιαούρτι πλήρων λιπαρών έχει ακόμα και 60% περισσότερες θερμίδες σε σχέση με το γιαούρτι με λίγα λιπαρά! Μια μερίδα έχει περίπου 240 θερμίδες.

Χάνουμε βάρος, μόνο όταν καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες απ’όσες καταναλώνουμε. Οπότε θα πρέπει να καταναλώνουμε πολλές θρεπτικές τροφές με λίγες θερμίδες, που όμως μας χορταίνουν.

Οπότε, καλό είναι να αποφεύγετε την κατανάλωση γιαουρτιού με πλήρη λιπαρά, αν θέλετε να χάσετε βάρος.

Η πρωτεΐνη του γιαουρτιού βοηθάει στο αδυνάτισμα!

Επιπλέον, το γιαούρτι βοηθάει στο αδυνάτισμα διότι είναι εξαιρετικά πλούσιο σε πρωτεΐνη. Έχει μέχρι και 8 γραμμάρια πρωτεΐνης στα 100γρ. Ένα κεσεδάκι μπορεί να έχει 16 γραμμάρια πρωτεΐνης!

Όσοι θέλουν να χάσουν βάρος εύκολα, καλό είναι να αυξήσουν την πρόσληψη πρωτεΐνης, καθώς έχει πολλά οφέλη στο αδυνάτισμα:

  • Η πρωτεΐνη προκαλεί κορεσμό. Οπότε και βοηθάει να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες.
  • Έχει μεγάλη θερμική επίδραση. Το 20-30% της πρωτεΐνης καίγεται κατά τη διαδικασία της πέψης!
  • Επίσης, η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την προστασία της μυικής μάζας κατά το αδυνάτισμα. Περισσότεροι μυς, σημαίνουν καλύτερο μεταβολισμό!

Για να αυξήσετε την πρωτεΐνη στο βραδινό σας, μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή σπόρους.

Τέλος, το γιαούρτι είναι εξαιρετικά πλούσιο στο αμινοξύ τρυπτοφάνη. Αυτό το αμινοξύ είναι απαραίτητο για καλό βραδινό ύπνο. Εμπλέκεται στη σύνθεση της μελατονίνης και σεροτονίνης. Ο ποιοτικός βραδινός ύπνος είναι βασικός για τη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.

Το γιαούρτι στο βραδινό βοηθάει να κοιμόμαστε καλύτερα το βράδυ.

Το γιαούρτι έχει μεγάλη διατροφική αξία!

Βέβαια, το γιαούρτι βοηθάει στο αδυνάτισμα διότι είναι και εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα που εμπλέκονται στην καύση του λίπους και στον μεταβολισμό.[2]

Ασβέστιο

Καταρχάς, έχει πολύ ασβέστιο. Μια μερίδα καλύπτει περισσότερο από 17% των ημερήσιων αναγκών μας. Το σώμα μας χρειάζεται επαρκείς ποσότητες ασβεστίου, ώστε να κάψει σωματικό λίπος.

Βιταμίνη Β12

Επιπλέον, το γιαούρτι είναι μια από τις λίγες πλούσιες τροφές σε βιταμίνη Β12. Μόλις μια μερίδα παρέχει περίπου το 45% της βιταμίνης Β12 που χρειαζόμαστε την ημέρα!

Η βιταμίνη Β12 βοηθάει στο αδυνάτισμα.

Όμως, η ανεπάρκεια της βιταμίνης Β12 είναι πολύ συχνή. Ελάχιστες τροφές έχουν βιταμίνη Β12.

Για να καλύψετε τις ανάγκες σας, ίσως επωφεληθείτε από κάποιο συμπλήρωμα με βιταμίνη Β12. Ακόμα και μεγάλες δοσολογίες βιταμίνης Β12 από συμπληρώματα θεωρούνται ασφαλείς.

Μπορείτε να παραγγείλετε συμπληρώματα διατροφής από το iHerb.com. Προσφέρει σημαντικά χαμηλότερες τιμές, καθώς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο παγκοσμίως. Εξυπηρετεί περισσότερες από 180 χώρες!

Προβιοτικά

Επίσης, τα γιαούρτια με προβιοτικά έχουν οφέλη για την απώλεια βάρους.

Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί οργανισμοί που είναι ωφέλιμοι για τη μικροχλωρίδα του εντέρου.

Βοηθούν στην πέψη, μάχονται της φλεγμονές και παίζουν σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό των λιπών. Ακόμα, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.[3]

Το κεφίρ είναι η πλουσιότερη τροφή σε προβιοτικά. Για το λόγο αυτό βοηθάει στο αδυνάτισμα και έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Άλλα μέταλλα

Επιπλέον, το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πολλά μέταλλα. Έχει πολύ:

  • φώσφορο που προκαλεί κορεσμό.
  • ψευδάργυρο που εμπλέκεται στην ινσουλονοαντίσταση.
  • σελήνιο που έχει ισχυρές αντιπαχυντικές ιδιότητες!

Πώς να φάω το γιαούρτι στο βραδινό για να χάσω κιλά;

Καλό είναι να συνδυάζουμε το γιαούρτι με τροφές που επίσης βοηθούν στο αδυνάτισμα. Μια μερίδα γιαούρτι με μέλι μπορεί να σας χορταίνει. Έτσι συχνά καταφεύγουμε στο τσιμπολόγημα, που είναι ο μεγάλος εχθρός μιας δίαιτας για απώλεια βάρους.

Τροφές με μελατονίνη

Ειδικά στο βραδινό, καλό είναι να προσθέτουμε στο γιαούρτι μας τροφές με μελατονίνη. Η μελατονίνη είναι γνωστή και ως ορμόνη του ύπνου. Επίσης, βοηθάει και στο αδυνάτισμα!

Τροφές με πολλή μελατονίνη που πάνε στο γιαούρτι είναι η φράουλα, το κεράσι, το κράνμπερι, το σταφύλι, το αμύγδαλο και η μπανάνα.

Φρούτα με βιταμίνη C

Επιπλέον, καλό είναι να τρώτε γιαούρτι με φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C, όπως είναι η φράουλα, το μάνγκο, η παπάγια, το κεράσι και τα μούρα. Η βιταμίνη C βοηθάει στο αδυνάτισμα και στον βραδινό ύπνο!

Τροφές με βιταμίνη Ε

Επίσης, μπορείτε να προσθέτετε αμύγδαλα ή ηλιόσπορους στο γιαούρτι σας. Είναι δυο από τις πλουσιότερες τροφές σε βιταμίνη Ε.

Η βιταμίνη Ε έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας, καθώς έχει ισχυρότατη αντιοξειδωτική δράση. Βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και τον αυξάνει τον μεταβολισμό!

Τροφές με μαγνήσιο

Ακόμα, καλό είναι να προσθέτουμε τροφές με μαγνήσιο στο αγαπημένο βραδινό μας σνακ. Το μαγνήσιο χαλαρώνει τους μυς και μας βοηθάει να αποκοιμηθούμε το βράδυ.

Επιπλέον, βοηθάει στην απώλεια των παραπανίσιων κιλών, διότι εμπλέκεται στον μεταβολισμό της γλυκόζης.

Οι κολοκυθόσποροι, οι σπόροι chia, ο λιναρόσπορος, το σουσάμι και τα αμύγδαλα είναι οι πλουσιότερες τροφές σε μαγνήσιο. Προσθέτουν και ιδιαίτερη γεύση στο γιαούρτι σας.

Τροφές με ωμέγα 3

Μάλιστα, ο λιναρόσπορος και οι σπόροι chia είναι δυο από τις πλουσιότερες τροφές σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα!

Τα ωμέγα-3 επίσης, προστατεύουν από φλεγμονές και εμπλέκονται σε πολλές διεργασίες του σώματος, που βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.

Για παράδειγμα, βοηθούν στη διατήρηση ή ακόμα και στην αύξηση του μυικού ιστού!

Μούρα & γιαούρτι για αδυνάτισμα!

Τα μούρα, όπως είναι οι φράουλες, το μύρτιλο, το κράνμπερι και το ράσμπερι, είναι εξαιρετικές τροφές για αδυνάτισμα. Χορταίνουν με ελάχιστες θερμίδες, καθώς είναι εξαιρετικά πλούσια σε εδώδιμες ίνες.

Επίσης, είναι άριστες πηγές αντιοξειδωτικών, όπως βιταμίνης C.

Μάλιστα, τα μούρα μαζί με το φυστικοβούτυρο αποτελούν τις καλύτερες διατροφικές πηγές ρεσβερατρόλης. Αυτό το ισχυρότατο αντιοξειδωτικό βελτιώνει τη σύνθεση των σώματος. Βοηθάει στην καύση του σωματικού λίπους, ενώ προστατεύει τον πολύτιμο μυικό ιστό!

Τα μούρα έχουν τεράστια διατροφική αξία αλλά δεν είναι εύκολο να τα βρούμε όλο τον χρόνο. Οπότε θα μπορούσατε να προσθέτετε 1-2 κουταλιές από μια μαρμελάδα μούρων στο γιαούρτι σας, αντί για μέλι.

Προσοχή όμως. Μόνο μαρμελάδες υψηλής ποιότητας, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, βοηθούν στο αδυνάτισμα. Οι περισσότερες κοινές μαρμελάδες του εμπορίου παχαίνουν.

Τροφές με ίνες!

Το πιο σημαντικό απ’όλα είναι τα τρώμε γιαούρτι με τροφές πλούσιες σε εδώδιμες ίνες. Μια διατροφή πλούσια σε ίνες βοηθάει στο αδυνάτισμα. Οι ίνες διογκώνονται στο στομάχι και καθυστερούν την πέψη των τροφών. Έτσι, νιώθουμε κορεσμό για ώρες.

Τα πιο χορταστικά γεύματα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και ίνες!

Τα φρούτα, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και τα λαχανικά είναι από τις πλουσιότερες τροφές σε εδώδιμες ίνες.

Μάλιστα, το αγαπημένο μας αβοκάντο, που ταιριάζει πολύ με το γιαούρτι, είναι ιδανικό για αδυνάτισμα, καθώς είναι το φρούτο με τις περισσότερες ίνες.

Τροφή με πολλές ίνες και εξαιρετικά πλούσια διατροφική αξία είναι η γκρανόλα. Η γκρανόλα με γιαούρτι είναι ιδανικό σνακ για αδυνάτισμα!

Πόση ώρα πριν κοιμηθώ πρέπει να φάω το βραδινό για μεγαλύτερη απώλεια βάρους;

Η ώρα του βραδινού είναι πολύ σημαντική στην απώλεια βάρους. Δε θα πρέπει να τρώμε βραδινό αμέσως πριν κοιμηθούμε. Ιδανικά θα πρέπει να τρώμε βραδινό τουλάχιστον δυο ώρες πριν πέσουμε στο κρεβάτι. Διαφορετικά έχουμε έως και 5 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο παχυσαρκίας!

Πότε παχαίνει το γιαούρτι;

Βέβαια, το γιαούρτι μπορεί να μας παχύνει, αν κάνουμε κάποια λάθη.

Καταρχάς, θα πρέπει να τρώμε γιαούρτι 2% αν θέλουμε να χάσουμε βάρος. Το γιαούρτι με πλήρη λιπαρά έχει πολλές θερμίδες.

Επιπλέον, θα πρέπει να τρώμε μόνο μια μερίδα στο βραδινό. Περισσότερο γιαούρτι, σημαίνει περισσότερες έξτρα θερμίδες.

Πάνω απ’όλα βέβαια, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με τα επιπλέον συστατικά που προσθέτουμε. Οι ξηροί καρποί, τα αποξηραμένα φρούτα και το μέλι, αν και υγιεινές τροφές, έχουν πολλές θερμίδες. Αν το παρακάνουμε, μπορούμε εύκολα να καταναλώσουμε περισσότερες από 500 θερμίδες από το βραδινό “αθώο” γιαουρτάκι μας.

Ποιος πρέπει να αποφεύγει να τρώει γιαούρτι το βράδυ;

Όσοι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη καλό είναι να αποφεύγουν την κατανάλωση του γιαουρτιού. Το γιαούρτι μπορεί να τους δημιουργήσει φούσκωμα και δυσφορία.

Επίσης, άνθρωποι με προβλήματα πέψης, αλλεργίες, άσθμα, βήχα, καταρροή, ή κρυολόγημα ίσως είναι καλό να αποφεύγουν την κατανάλωση γιαουρτιού. Η επιλογή φυτικών τροφών στο βραδινό ίσως είναι προτιμότερη.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον θεράποντα ιατρό σας, προτού αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες ή ξεκινήσετε να παίρνετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας να φάω γιαούρτι για να χάσω κιλά;

Δεν υπάρχει ιδανική στιγμή να φάω γιαούρτι, ώστε να χάσω κιλά πιο γρήγορα. Εκτός από το βραδινό, μπορούμε να καταναλώνουμε γιαούρτι στο πρωινό, στο δεκατιανό, ανάμεσα στα γεύματα ως ένα χορταστικό σνακ, αλλά και μετά την προπόνηση για ταχύτερη μυική αποκατάσταση.

Γιαούρτι, γάλα, ή τυρί για αδυνάτισμα;

Το γιαούρτι είναι η ιδανικότερη τροφή σε σχέση με τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά.

Καταρχάς. καθώς έχει υποστεί ζύμωση, είναι πλούσιο σε προβιοτικά.

Επίσης, έχει λιγότερες θερμίδες ανά μερίδα. Ειδικά τα τυριά και το βούτυρο θεωρούνται παχυντικές τροφές. Όσοι θέλουν να χάσουν βάρος θα πρέπει να περιορίσουν αυτές τις τροφές στο ελάχιστο.

Εξαίρεση αποτελεί το τυρί κότατζ, που είναι ιδανική τροφή για αδυνάτισμα.

Ακόμα και το γάλα δεν είναι καλή τροφή για αδυνάτισμα. Δε χορταίνει, ενώ έχει και αρκετές θερμίδες.

Τι άλλο μπορώ να φάω για βραδινό, ώστε να χάσω βάρος;

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για ένα υγιεινό βραδινό για αδυνάτισμα. Εκτός από γιαούρτι το βράδυ, μπορούμε να φάμε σαλάτες, ποπκόρν, υγιεινά σάντουιτς, φρούτα, σούπες κ.α.

Ποια φαγητά πρέπει να αποφύγω να τρώω το βράδυ, αν θέλω να αδυνατίσω;

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποφεύγουμε την κατανάλωση θερμιδογόνων τροφών στο βραδινό, αν θέλουμε να χάσουμε βάρος. Οπότε, θα πρέπει να αποφεύγουμε το φαστ φουντ, τα τηγανητά, τα λαδερά, τα γλυκά, τα μακαρόνια και τα αναψυκτικά.

Προηγούμενο

Φάε γιαούρτι στο βραδινό για καλύτερο ύπνο

Ρύζι μετά τη γυμναστική για αδυνάτισμα & αύξηση μυών

Επόμενο