Οι φράουλες είναι ιδανικό φρούτο για αδυνάτισμα!

Οι φράουλες είναι ιδανική τροφή για αδυνάτισμα, διότι έχουν ελάχιστες θερμίδες και ζάχαρη, ενώ είναι εξαιρετικά πλούσιες σε βιταμίνη C, που καίει λίπος!

Πόσες θερμίδες έχουν οι φράουλες;

Πάνω απ’όλα, οι φράουλες είναι ιδανικές για αδυνάτισμα, διότι έχουν ελάχιστες θερμίδες.

100γρ φράουλες έχουν μόνο 32 θερμίδες. Μια φράουλα έχει μόλις 2,2 θερμίδες, ενώ μια μερίδα φράουλες, που αντιστοιχεί σ’ένα μπολ με κομμένες φράουλες (165γρ) έχει 53 θερμίδες.[1]

Οι φράουλες έχουν ελάχιστα σάκχαρα

Αν και οι φράουλες είναι πολύ γευστικές, έχουν ελάχιστη ζάχαρη. 100γρ έχουν λιγότερο από 5γρ ζάχαρη.

Αυτή η μικρή ποσότητα σακχάρων κάνει τις φράουλες κατάλληλες για ανθρώπους, που θέλουν να χάσουν βάρος, αλλά και για διαβητικούς.[2]

Άλλωστε, το Γλυκαιμικό Φορτίο της φράουλας είναι μόλις 1. Τροφές με Γλυκαιμικό Φορτίο μικρότερο του 10 θεωρούνται κατάλληλες για ανθρώπους με διαβήτη, αλλά και για ανθρώπους που θέλουν να αδυνατίσουν.

Αυτές οι τροφές δεν αυξάνουν απότομα το ζάχαρο του αίματος. Επιπλέον, οι τροφές με χαμηλό Γλυκαιμικό Φορτίο βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.[3]

Οι φράουλες μειώνουν την όρεξη

Επίσης, οι φράουλες μειώνουν την όρεξη, διότι αποτελούν καλή πηγή εδώδιμων ινών. 100γρ περιέχουν 2γρ ινών, ενώ μια μερίδα φράουλες (1 κούπα ή 165γρ) έχουν 3,3γρ ινών. Αυτή η ποσότητα αποτελεί περίπου το 11% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης ινών!

Οι ίνες διογκώνονται στο στομάχι, καταλαμβάνοντας περισσότερο όγκο. Έτσι, νιώθουμε χορτάτοι. Άρα και καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες, συνολικά, την ημέρα.

Άλλωστε, για να χάσουμε κιλά, πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες, απ’όσες καίμε την ημέρα. Για να πετύχουμε, χωρίς κόπο, αυτό το θερμιδικό έλλειμμα, καλό είναι να τρώμε πολλές τροφές με λίγες θερμίδες, αλλά πολλές ίνες.

Επιπλέον, οι φράουλες μας ενυδατώνουν αποτελεσματικά. Το 91% τους είναι νερό! Η σωστή ενυδάτωση του σώματος είναι απαραίτητη για το μεταβολισμό του λίπους.

Επίσης, τροφές με πολύ νερό, όπως είναι τα αγγούρια, οι ντομάτες και το καρπούζι μας χορταίνουν, με ελάχιστες θερμίδες. Οπότε και είναι ιδανικές για αδυνάτισμα.

Η βιταμίνη C βοηθάει στο αδυνάτισμα

Ακόμα, οι φράουλες αποτελούν μια από τις πλουσιότερες τροφές σε βιταμίνη C. Μια μερίδα (1 κούπα) φράουλες θα μας δώσει 90 mg βιταμίνης C. Αυτή η ποσότητα είναι η ημερήσια συνιστώμενη δόση!

Η βιταμίνη C βοηθάει στο αδυνάτισμα, καθώς είναι απαραίτητη για την καύση του λίπους για ενέργεια.

Άλλες κοινές τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, που βοηθούν στο αδυνάτισμα, είναι τα πορτοκάλια, οι πιπεριές, ο ανανάς, το ακτινίδιο, το μπρόκολο και το κουνουπίδι.

Οι φράουλες έχουν μελατονίνη

Επιπλέον, οι φράουλες είναι καλή πηγή μελατονίνης. Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Έλλειψη της μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία.

Καλό είναι να τρώμε πολλές τροφές που είναι πλούσιες σε μελατονίνη. Οι φράουλες έχουν περίπου 1,12 μg μελατονίνης ανά 100γρ.[4]

Πόσες φράουλες μπορώ να φάω για να χάσω κιλά;

Σίγουρα, μπορείτε να φάτε μεγάλες ποσότητες από φράουλες, χωρίς να παχύνετε, καθώς έχουν ελάχιστες θερμίδες.

Βέβαια, καλό είναι να περιορίζεστε στη μια μερίδα την ημέρα, που είναι ένα μπολ των 165γρ. Αυτή η μερίδα έχει 53 θερμίδες και μόλις 8γρ σάκχαρα!

Αποτελεί ένα εξαιρετικό εναλλακτικό επιδόρπιο, λίγων θερμίδων, ιδανικό για αδυνάτισμα.

Πότε να φάω φράουλες για να αδυνατίσω;

Σίγουρα, μπορείτε να φάτε φράουλες, ως επιδόρπιο. Αντί για γλυκό. Έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες.

Ακόμα, μπορείτε να τρώτε φράουλες, πριν από ένα γεύμα με πολλές θερμίδες. Οι φράουλες θα μειώσουν την πείνα. Οπότε θα καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες, συνολικά.

Έτσι, θα πετύχετε το θερμιδικό έλλειμμα, που είναι απαραίτητο για την απώλεια βάρους, χωρίς να πεινάτε.

Προηγούμενο

Το κρεμμύδι βοηθάει στο αδυνάτισμα!

Το μύρτιλο είναι ιδανικό φρούτο για αδυνάτισμα!

Επόμενο