Ο χυμός γκρέιπφρουτ βοηθάει στο γρήγορο αδυνάτισμα!

Ο χυμός γκρέιπφρουτ το πρωί ή μετά τη γυμναστική είναι ιδανικός για γρήγορο αδυνάτισμα, διότι είναι εξαιρετικά πλούσιος σε βιταμίνη C, κάλιο και φλαβονοειδή.

Πότε είναι η καλύτερη ώρα να πιεις χυμό γκρέιπφρουτ για να χάσεις κιλά;

Η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να πιείτε χυμό γκρέιπφρουτ είναι το πρωί.

Ο χυμός γκρέιπφρουτ περιέχει αρκετά σάκχαρα. Ένα ποτήρι χυμό γκρέιπφρουτ έχει μέχρι και 30γρ σακχάρων. Άλλωστε, ο χυμός γκρέιπφρουτ έχει και αρκετά υψηλότερο Γλυκαιμικό Δείκτη (60), σε σχέση με το Γλυκαιμικό Δείκτη του γκρέιπφρουτ (μόλις 25).[1]

Αυτό σημαίνει, ότι ο χυμός γκρέιπφρουτ μπορεί να ανεβάσει αρκετά το ζάχαρο του αίματος.

Οπότε η καλύτερη στιγμή της ημέρα για να πιούμε χυμό γκρέιπφρουτ είναι το πρωί. Τότε το σώμα έχει μεγαλύτερη ευαισθησία στην ινσουλίνη. Μπορεί να μετατρέψει δηλαδή, περισσότερη ζάχαρη σε γλυκογόνο στους μύες. Αντίθετα, το βράδυ μεγαλύτερο μέρος της ζάχαρης μετατρέπεται σε σωματικό λίπος![2]

Επίσης, μπορείτε να συνδυάσετε το χυμό γκρέιπφρουτ το πρωί με ένα πρωινό πλούσιο σε εδώδιμες ίνες και πρωτεΐνη, όπως είναι η βρώμη. Έτσι, θα νιώθετε χορτάτοι για ώρες και θα σας βοηθήσει να χάσετε περισσότερο βάρος.

Τέλος, καλή στιγμή για να πιείτε χυμό γκρέιπφρουτ. ώστε να χάσετε περισσότερα κιλά, είναι πριν ή μετά την άσκηση.

Πίνουμε χυμούς φρούτων, που είναι πλούσιοι σε ζάχαρη πριν τη γυμναστική, διότι το σώμα μας καίει τη ζάχαρη των χυμών για ενέργεια. Καλύτερα να αποφεύγουμε τροφές με πολλές ίνες πριν την άσκηση.

Οι χυμοί φρούτων ή το μέλι είναι εξαιρετικές πηγές ενέργειας για αθλητές ή δραστήριους ανθρώπους.

Επιπλέον, τα σάκχαρα του χυμού γκρέιπφρουτ θα βοηθήσουν στη γρηγορότερη αναπλήρωση του χαμένου μυικού γλυκογόνου, μετά την προπόνηση. Άρα και στη γρηγορότερη αποκατάσταση.

Μπορεί να μας παχύνει ο χυμός γκρέιπφρουτ;

Η χειρότερη στιγμή της ημέρας για να πιούμε χυμό γκρέιπφρουτ είναι το βράδυ. Όχι, μόνο το σώμα μας μετατρέπει ένα μεγάλο μέρος των σακχάρων σε λίπος, αλλά η ζάχαρη μπορεί να επηρεάσει και την ποιότητα του ύπνου μας.

Μεγάλες ποσότητες ζάχαρης το βράδυ μπορούν να μειώσουν τη διάρκεια και την ποιότητα του βραδινού ύπνου. Λιγότερος ύπνος οδηγεί σε αυξημένη όρεξη και μεγαλύτερες πιθανότητες παχυσαρκίας.[3,4,5]

Τέλος, ο χυμός γκρέιπφρουτ δε μειώνει την όρεξη, καθώς δεν περιέχει εδώδιμες ίνες. Προτιμήστε να καταναλώνετε ολόκληρο το γκρέιπφρουτ, ώστε να χάσετε ακόμα περισσότερα κιλά. Χωρίς να πεινάτε!

Η βιταμίνη C βοηθάει στο αδυνάτισμα

Επιπλέον, ο χυμός γκρέιπφρουτ έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας, διότι είναι άριστη πηγή βιταμίνης C.

Ένα ποτήρι χυμού γκρέιπφρουτ έχει μέχρι και 130 μg βιταμίνης C. Όσο το 140% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης!

Μαζί με την πορτοκαλάδα αποτελούν τον ευκολότερο τρόπο να λάβουμε φυσικά, όλη τη βιταμίνη C, που χρειαζόμαστε την ημέρα.

Η βιταμίνη C βοηθάει στο αδυνάτισμα και στην απώλεια λίπους.

Το κάλιο είναι απαραίτητο στο αδυνάτισμα

Ακόμα, ο χυμός γκρέιπφρουτ είναι άριστη πηγή καλίου. Ένα ποτήρι έχει περίπου 550 mg καλίου. Αυτή η ποσότητα αντιστοιχεί στο 16% των ημερήσιων αναγκών μας.

Μια δίαιτα πλούσια σε κάλιο βοηθάει στο αδυνάτισμα! Η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων καλίου έχει συνδεθεί με μικρότερο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), μικρότερη περιφέρεια μέσης και μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης παχυσαρκίας.

Ειδικά, όσοι καταναλώνουν πολλές συσκευασμένες τροφές ή τρώνε συχνά έτοιμα γεύματα, καλό είναι να φροντίζουν να λαμβάνουν επαρκείς δόσεις καλίου. Αυτές οι τροφές έχουν πολύ αλάτι. Το κάλιο εξουδετερώνει το νάτριο, που βρίσκεται σε μεγάλες δόσεις στο αλάτι.

Έτσι, ως γενικό κανόνα, φροντίστε να καταναλώνετε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα! Είναι οι πλουσιότερες τροφές σε κάλιο.

Ο χυμός γκρέιπφρουτ έχει φλαβονοειδή που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Επίσης, ο χυμός γκρέιπφρουτ είναι άριστη πηγή φλαβονοειδών. Μερικές ποικιλίες γκρέιπφρουτ έχουν συγκεντρώσεις φλαβονοειδών, που φτάνουν ακόμα και στα 84 mg ανά 100 ml.[6]

Σύμφωνα με έρευνες, όσοι λαμβάνουν υψηλές δόσεις φλαβονοειδών έχουν μικρότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι.

Τα φλαβονοειδή, που βρίσκονται σε αφθονία στο χυμό γκρέιπφρουτ, συμβάλουν στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους, βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, εμποδίζουν τη δημιουργία νέου λιπώδους ιστού, μάχονται τις φλεγμονές, καθώς και αυξάνουν και το μεταβολισμό!

Προηγούμενο

Χυμός λεμονιού με πράσινο τσάι ή χαμομήλι για αδυνάτισμα!

Οφέλη & ιδιότητες του χυμού κράνμπερι (cranberry)!

Επόμενο