Το γκρέιπφρουτ είναι εξαιρετικό φρούτο για αδυνάτισμα!

Το γκρέιπφρουτ είναι ιδανικό φρούτο για γρήγορο αδυνάτισμα, αφού μας χορταίνει για ώρες, με λιγότερες από 75 θερμίδες! Επίσης, η βιταμίνη C, τα φλαβονοειδή και το λυκοπένιο που έχει, καίνε λίπος.

Το γκρέιπφρουτ στο πρωινό αδυνατίζει!

Ο κύριος λόγος που το γκρέιπφρουτ βοηθάει στο αδυνάτισμα είναι ότι έχει ελάχιστες θερμίδες. Ένα ολόκληρο γκρέιπφρουτ έχει μόλις 75 θερμίδες.[1] Η κατανάλωση λιγότερων θερμίδων, από αυτές που καίμε την ημέρα, είναι ο βασικότερος κανόνας στο αδυνάτισμα.

Επιπλέον, το γκρέιπφρουτ είναι άριστη πηγή βιταμίνης C. Ένα γκρέιπφρουτ έχει περίπου 90 mg βιταμίνης C. Όση είναι η ημερήσια συνιστώμενη δόση! Η βιταμίνη C βοηθάει στο αδυνάτισμα. Βοηθάει το σώμα μας να κάψει περισσότερο λίπος για ενέργεια.

Το πρωινό μας καλό είναι να περιέχει τροφές με βιταμίνη C, όπως είναι το γκρέιπφρουτ ή η πορτοκαλάδα. Η βιταμίνη C θα προστατεύσει το δέρμα και το πρόσωπο μας από τη γήρανση που προκαλεί η επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία. Έχει ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες.

Επίσης, το γκρέιπφρουτ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που εξουδετερώνουν τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες στο σώμα μας. Μεγάλος αριθμός ελεύθερων ριζών μπορεί να οδηγήσει σε οξειδωτικό στρες. Μια επικίνδυνη κατάσταση για τον οργανισμό μας, που ευθύνεται για πολλές αρρώστιες, αλλά και για παχυσαρκία!

Ειδικά το κόκκινο γκρέιπφρουτ είναι πλούσιο σε λυκοπένιο. Το λυκοπένιο είναι ένα καροτενοειδές που βοηθάει στο αδυνάτισμα. Μειώνει τη λιπογένεση και βελτιώνει την ινσουλονοαντίσταση![2,3] Η ντομάτα βοηθάει στο αδυνάτισμα, καθώς είναι ο πλουσιότερη τροφή σε λυκοπένιο και έχει ελάχιστες θερμίδες.

Επίσης, και το καρπούζι αδυνατίζει, καθώς έχει ελάχιστες θερμίδες και πολύ λυκοπένιο!

Επιπλέον, το γκρέιπφρουτ είναι ιδανικό για αδυνάτισμα, αφού έχει εξαιρετικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Μόλις 25![4] Παρ’ότι είναι φρούτο, έχει ελάχιστα σάκχαρα. Οπότε είναι ιδανική τροφή για να φάμε όταν έχουμε άδειο στομάχι (πχ στο πρωινό ή ως σνακ, ανάμεσα στα γεύματα).

Αντίθετα, οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη αυξάνουν πολύ το σάκχαρο στο αίμα μας και δε μας χορταίνουν για αρκετή ώρα. Το αποτέλεσμα είναι τα τσιμπολογάμε, ανάμεσα στα προγραμματισμένα γεύματα μας, με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες! Ακόμα και υγιεινά σνακ με λίγες θερμίδες, όπως τα κριτσίνια, τα κράκερ ή οι ρυζογκοφρέτες μπορούν να μας παχύνουν.

Επίσης, καλό είναι να αποφεύγετε το λευκό ψωμί, τη ζάχαρη ή ακόμα και το υπερβολικό μέλι στο πρωινό σας. Είναι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Φτάνει ακόμα και 60!

Τέλος, αν σκοπός σας είναι το αδυνάτισμα, καλό είναι να αποφεύγετε τους χυμούς. Προτιμήστε να φάτε γκρέιπφρουτ αντί να πιείτε χυμό γκρέιπφρουτ. Ο χυμός γκρέιπφρουτ δε θα σας χορτάσει, αφού δεν περιέχει καθόλου εδώδιμες ίνες.

Μπορείτε να συνδυάσετε το γκρέιπφρουτ με βρώμη για πρωινό. Η βρώμη χορταίνει για ώρες, αφού είναι πλούσια σε εδώδιμες ίνες, αλλά και πρωτεΐνη!

Φάτε γκρέιπφρουτ πριν τα γεύματα για να χάσετε κιλά.

Ακόμα, αν θέλετε να χάσετε κιλά, μπορείτε να τρώτε γκρέιπφρουτ πριν τα θερμιδογόνα γεύματα σας. Το γκρέιπφρουτ θα σας χορτάσει με ελάχιστες θερμίδες. Οπότε θα φάτε λιγότερες θερμίδες συνολικά! Ένα ολόκληρο γκρέιπφρουτ έχει 230γρ νερό και 2,7γρ εδώδιμες ίνες, με μόλις 75 θερμίδες!

Μια διατροφή πλούσια σε εδώδιμες ίνες βοηθάει στο αδυνάτισμα και μειώνει το ποσοστό λίπους στο σώμα μας. Χρειαζόμαστε περίπου 28γρ εδώδιμων ινών την ημέρα.[5] Δυστυχώς, πολλοί από εμάς καταναλώνουμε ελάχιστες ίνες. Οπότε θα πρέπει να τρώμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Επίσης, το γκρέιπφρουτ βοηθάει στο αδυνάτισμα, διότι είναι πλούσιο σε κάλιο. Ένα ολόκληρο γκρέιπφρουτ έχει περίπου 310 mg καλίου. Το κάλιο αποβάλλει το υπερβολικό νάτριο. Η κύρια πηγή νατρίου είναι το αλάτι. Το πολύ αλάτι παχαίνει. Οπότε το γκρέιπφρουτ είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο όταν συνδυάζεται με αλμυρά γεύματα. Η διατροφή πλούσια σε κάλιο αδυνατίζει, μειώνει την περίμετρο της μέσης και μειώνει το Δείκτη Μάζας Σώματος.

Το γκρέιπφρουτ στο βραδινό αδυνατίζει!

Επιπλέον, μπορούμε να φάμε γκρέιπφρουτ στο βραδινό, αν θέλουμε να χάσουμε κιλά. Έχει ελάχιστες θερμίδες και μας χορταίνει. Μια φρουτοσαλάτα είναι ιδανικό σνακ αν θέλουμε να τσιμπολογήσουμε, χωρίς να χαλάσουμε τη δίαιτα μας.

Είναι αρκετά συχνό λάθος να τρώμε πολλές θερμίδες το βράδυ, ενώ έχουμε στερηθεί το φαγητό καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οπότε θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τις βραδινές λιγούρες. Ακόμα και το ποπκόρν είναι κατάλληλο για βραδινό, αφού έχει λίγες θερμίδες.

Τέλος, το γκρέιπφρουτ είναι κατάλληλο για βραδινό, διότι έχει βιταμίνη C. Η βιταμίνη C βοηθάει στον ύπνο!

Το γκρέιπφρουτ είναι κατάλληλο πριν ή μετά την άσκηση!

Ακόμα το γκρέιπφρουτ είναι ιδανική τροφή για όσους ιδρώνουν. Κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες ή κατά τη γυμναστική. Όταν ιδρώνουμε, εκτός από νερό, χάνουμε και ηλεκτρολύτες, τους οποίους και πρέπει να αναπληρώσουμε.

Το γκρέιπφρουτ, μας ενυδατώνει εξαιρετικά! Καταρχάς, έχει το αγνότερο νερό. Τα φρούτα είναι φυσικά φίλτρα! Ένα γκρέιπφρουτ θα μας δώσει μέχρι και 230γρ νερό. Επιπλέον, είναι πλούσιο και σε ηλεκτρολύτες. Είναι απαραίτητο να είμαστε καλά ενυδατωμένοι, ώστε να αδυνατίσουμε. Μόνο όταν πίνουμε αρκετό νερό μπορούμε να κάψουμε αποτελεσματικά σωματικό λίπος!

Προηγούμενο

Η βρώμη είναι το ιδανικό πρωινό που αδυνατίζει!

Πότε να φάω σπόρους chia για να αδυνατίσω;

Επόμενο