Χυμός λεμονιού με πράσινο τσάι ή χαμομήλι για αδυνάτισμα!

Ο χυμός λεμονιού με πράσινο τσάι ή χαμομήλι βοηθάει στο αδυνάτισμα και στο να κάψουμε περισσότερο λίπος.

Ο χυμός λεμονιού βοηθάει στο αδυνάτισμα!

Καταρχάς, ο χυμός λεμονιού βοηθάει πολύ στο αδυνάτισμα. Μας ενυδατώνει με ελάχιστες θερμίδες και έχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών!

100γρ φυσικού χυμού λεμονιού έχουν μόλις 22 θερμίδες, καθώς ο χυμός λεμονιού είναι φτωχός σε σάκχαρα.

Για να χάσουμε κιλά, πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες, απ’όσες καίμε την ημέρα! Οπότε καλό είναι να προτιμάμε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, αλλά λίγες θερμίδες.

Επιπλέον, ο χυμός λεμονιού με πράσινο τσάι ή χαμομήλι βοηθάει στο αδυνάτισμα διότι μας ενυδατώνει αποτελεσματικά! Πρέπει να είμαστε επαρκώς ενυδατωμένοι, ώστε να κάψουμε περισσότερο λίπος.

Ακόμα, ο χυμός λεμονιού είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για αδυνάτισμα, καθώς βοηθάει στο μεταβολισμό του λίπους.

100γρ χυμού λεμονιού έχουν περίπου 40 mg βιταμίνης C. Περίπου το 44% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης!

Τέλος, το τσάι έχει πολλά οφέλη για τους αθλητές. Μεταξύ άλλων βοηθάει στην καύση λίπους, όταν συνδυάζεται με αεροβική προπόνηση.

Το τσάι αυξάνει το μεταβολισμό!

Το τσάι βοηθάει να χάσουμε βάρος, διότι είναι πλούσιο σε κατεχίνες και καφεΐνη! Αυτές οι ουσίες φαίνεται ότι αυξάνουν το μεταβολισμό και άρα βοηθούν στο αδυνάτισμα.[1,2]

Βέβαια, από μόνο του το πράσινο τσάι δε θα μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά. Θα πρέπει να είναι μέρος μια διατροφής περιορισμένων θερμίδων. Χάνουμε βάρος, μόνο όταν πετυχαίνουμε θερμιδικό έλλειμμα.

Τέλος, δε θα πρέπει ποτέ να πίνετε το τσάι σας καυτό. Η υψηλή θερμοκρασία αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης κάποιων καρκίνων.

Το χαμομήλι βοηθάει στο αδυνάτισμα

Ακόμα μια καλή συνήθεια για την υγεία μας είναι να πίνουμε χαμομήλι με χυμό λεμονιού, πριν κοιμηθούμε.

Το χαμομήλι δεν περιέχει καφεΐνη, οπότε μπορούμε να το πιούμε και τις βραδινές ώρες.

Επίσης, το χαμομήλι μας βοηθάει να κοιμηθούμε καλύτερα το βράδυ και μειώνει το άγχος.[3,4]

Ο καλός βραδινός ύπνος βοηθάει στο αδυνάτισμα.

Ακόμα, το άγχος είναι κοινή αιτία υπερκατανάλωσης θερμίδων. Όταν είμαστε αγχωμένοι αναζητούμε την κατανάλωση τροφών με πολλά λιπαρά. Το χαμομήλι μπορεί να μειώσει την ανάγκη μας για τέτοιες τροφές. Οπότε και μας βοηθάει να αδυνατίσουμε ευκολότερα.[5]

Τέλος, το χαμομήλι προστατεύει τα δόντια και τα κόκαλα μας, αφού είναι το πλουσιότερο ρόφημα σε φθόριο.

Ο χυμός λεμονιού μειώνει τη χοληστερίνη

Επιπλέον, ο χυμός λεμονιού μπορεί να μειώσει τη “κακή” LDL χοληστερίνη, τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα, την υψηλή πίεση, καθώς και να μειώσει τη συσσώρευση του λίπους στο σώμα μας.[6]

Ακόμα και η φλούδα από το λεμόνι έχει αυτές τις ιδιότητες. Οπότε καλό είναι να χρησιμοποιείτε ξύσμα από λεμόνι στις συνταγές σας.

Κάνει κακό η λεμονάδα στα δόντια;

Ο χυμός λεμονιού κάνει κακό στο σμάλτο των δοντιών.

Για να αποφύγετε την απευθείας επαφή του με τα δόντια, καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα καλαμάκι.

Επίσης, καλό είναι να ξεπλύνετε το στόμα σας, με νερό, αφού πιείτε λεμονάδα ή άλλο χυμό φρούτου. Αποφύγετε τη συχνή χρήση στοματικού διαλύματος.

Τέλος, θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον μια ώρα, προτού βουρτσίσετε τα δόντια σας, αφού πιείτε χυμό λεμονιού. Το σμάλτο είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, έπειτα από την επαφή του με τα οξέα του χυμού.[7]

Προηγούμενο

Σταφύλια για λαμπερό & ελαστικό δέρμα, χωρίς ρυτίδες!

Ο χυμός γκρέιπφρουτ βοηθάει στο γρήγορο αδυνάτισμα!

Επόμενο