Ο χαλκός βοηθάει στο αδυνάτισμα & στην καύση λίπους!

Οι τροφές με χαλκό βοηθούν στο αδυνάτισμα! Ο χαλκός παίζει βασικό ρόλο στο μεταβολισμό και ειδικά στην καύση του λίπους για ενέργεια!

Πόσο χαλκό χρειαζόμαστε την ημέρα;

Ο χαλκός είναι απαραίτητος για την υγεία μας. Εμπλέκεται στη λειτουργία πολλών ενζύμων, στην ενδυνάμωση των κοκάλων, στην παραγωγή ενέργειας, στη σύνθεση συνδετικού ιστού, στην απορρόφηση του σιδήρου, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην καταπολέμηση πολλών ασθενειών.

Η ημερήσια συνιστώμενη δόση για το χαλκό είναι 0,9 mg για τους ανήλικες. Οι εγκυμονούσες και θηλάζουσες μητέρες χρειάζονται μεγαλύτερες δόσεις των 1,3 mg.

Πώς ο χαλκός βοηθάει στο αδυνάτισμα;

Όταν ακολουθούμε μια δίαιτα περιορισμένων θερμίδων για αδυνάτισμα, χάνουμε λίπος, αλλά και μυική μάζα. Ιδανικά όμως, θέλουμε να χάσουμε μόνο λίπος. Η μυική μάζα είναι αυτή που διατηρεί τις καύσεις του σώματος σε υψηλά επίπεδα και βέβαια προσφέρει το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα.

Ο χαλκός βοηθάει στο αδυνάτισμα, διότι εμπλέκεται στην καύση του λίπους! Μια βασική του λειτουργία είναι να αποδεσμεύει το λίπος από τα λιποκύτταρα, ώστε να καίγεται για ενέργεια. Μας βοηθάει λοιπόν να κάψουμε περισσότερο λίπος κατά το αδυνάτισμα.[1,2]

Επίσης, ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε περισσότερο λίπος, χωρίς να ξαναπαχύνετε, είναι το καθημερινό περπάτημα. Είναι η καλύτερη άσκηση για απώλεια βάρους, χωρίς καταπονήσεις στο σώμα!

Επιπρόσθετα, οι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν έλλειψη χαλκού. Αυτό κάνει τον απώλεια βάρους ακόμα πιο δύσκολη.[3]

Τέλος, ο χαλκός βοηθάει στον καλύτερο βραδινό ύπνο. Είναι βασικό να κοιμόμαστε καλά το βράδυ. Κακής ποιότητας ή ανεπαρκής βραδινός ύπνος αυξάνει τις πιθανότητες παχυσαρκίας.

Χρειαζόμαστε συμπληρώματα διατροφής με χαλκό;

Οι υγιείς άνθρωποι που ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή δε χρειάζονται συμπληρώματα διατροφής με χαλκό. Μπορούμε να λάβουμε άνετα την ημερήσια συνιστώμενη δόση από τη διατροφή μας.

Βέβαια, αν δεν ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή υπάρχει περίπτωση να έχετε έλλειψη χαλκού. Ακόμα και έτσι, η βελτίωση της διατροφή σας θα πρέπει να είναι το πρώτο βήμα προς την απώλεια βάρους.

Άλλες αιτίες έλλειψης χαλκού, στις οποίες τα συμπληρώματα διατροφής θα βοηθούσαν, είναι εγκυμοσύνη, υψηλά οιστρογόνα, φλεγμονές, αρρώστιες, υπερκατανάλωση ψευδαργύρου και βέβαια, παχυσαρκία.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας, προτού λάβετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής.

Για παράδειγμα, υψηλές δοσολογίες χαλκού για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούν να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα στο αδυνάτισμα. Αυξάνουν την όρεξη. Οπότε τρώμε περισσότερο και άρα παχαίνουμε.

Κοινές τροφές με χαλκό για να χάσουμε κιλά!

Τροφές με χαλκό είναι οι σαρδέλες, το ψωμί, η πατάτα, η ντομάτα, η μαύρη σοκολάτα, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και σπόροι.

Προηγούμενο

Πότε βοηθάει στο αδυνάτισμα ο χυμός ανανά;

Διατροφική αξία σκόρδου.

Επόμενο