Πώς να φάω το τυρί κότατζ για αδυνάτισμα;

Το τυρί κότατζ είναι ιδανικό για αδυνάτισμα. Έχει λίγες θερμίδες, μα πολλή πρωτεΐνη. Συνδυάστε το με τροφές πλούσιες σε ίνες, όπως σαλάτα και ψωμί ολικής άλεσης.

Το τυρί κότατζ βοηθάει στο αδυνάτισμα!

Καταρχάς, το τυρί κότατζ είναι εξαιρετική τροφή για αδυνάτισμα διότι έχει ελάχιστες θερμίδες, ενώ, όπως όλα τα τυριά, έχει αρκετή πρωτεΐνη. Μια κουταλιά light τυρί κότατζ έχει μόλις 11 θερμίδες και σχεδόν 2 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Επίσης, το τυρί κότατζ είναι πιο υγιεινό από άλλα τυριά διότι έχει λιγότερο νάτριο και ελάχιστα κορεσμένα λιπαρά οξέα.

Συνδυασμοί τροφών

Καλό είναι να τρώτε τυρί κότατζ μαζί με τροφές πλούσιες σε εδώδιμες ίνες, όπως είναι οι σαλάτες και το ψωμί ολικής άλεσης.

Για γεύση

Καταρχάς, το τυρί κότατζ δίνει γεύση στις σαλάτες με λίγες θερμίδες. Βοηθάει να τρώμε πιο ευχάριστα υγιεινά γεύματα, λίγων θερμίδων. Έτσι, είναι πιο εύκολο να ακολουθήσουμε μια δίαιτα αδυνατίσματος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Άλλες σως με σχετικά λίγες θερμίδες είναι η light μαγιονέζα αλλά και η μουστάρδα.

Αντίθετα, τα περισσότερα τυριά παχαίνουν καθώς έχουν πολλές θερμίδες.

Για κορεσμό

Μάλιστα, ο συνδυασμός τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνη (τυρί κότατζ) με τροφές πλούσιες σε εδώδιμες ίνες προκαλεί κορεσμό. Η πρωτεΐνη και οι εδώδιμες ίνες μας κρατάνε χορτάτους για ώρες!

Η σαλάτα και το ψωμί ολικής άλεσης είναι άριστες πηγές ινών.

Εκτός από τυρί κότατζ, μπορείτε να προσθέσετε και αβοκάντο, σπόρους ή ξηρούς καρπούς στις σαλάτες ή στα σάντουιτς για αδυνάτισμα. Παρ’ότι έχουν πολλές θερμίδες, μικρές ποσότητες βοηθούν στο αδυνάτισμα. Χορταίνουν διότι είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και ίνες!

Μπορώ να φάω τυρί κότατζ στο βραδινό;

Το τυρί κότατζ είναι κατάλληλο για βραδινό. Ειδικά αν το συνδυάσετε με τροφές με μελατονίνη, όπως τα σιτηρά ολικής άλεσης! Η μελατονίνη βοηθάει στο αδυνάτισμα αλλά και στον ποιοτικό βραδινό ύπνο!

Ακόμα, ένα βραδινό με πολλή πρωτεΐνη και ίνες βοηθάει στον ύπνο. Οπότε, καλό είναι να συνδυάζετε τυρί κότατζ με σαλάτα και ψωμί ολικής άλεσης στο βραδινό σας.

Αντίθετα, καλό είναι να αποφεύγετε τα περισσότερα τυριά του εμπορίου στο βραδινό σας, καθώς έχουν πολλά κορεσμένα λιπαρά οξέα και θερμίδες. Τα πολλά κορεσμένα λιπαρά αργά το βράδυ μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο σας.[1,2]

Το light τυρί κότατζ έχει λιγότερο από 1 γραμμάριο κορεσμένων λιπαρών ανά 100γρ!

Προηγούμενο

Κότατζ (cottage): το τυρί με τις λιγότερες θερμίδες

Ποιο είναι το πιο υγιεινό τυρί με πολύ ασβέστιο;

Επόμενο