Η μαγιονέζα βοηθάει στο αδυνάτισμα, παρά τις θερμίδες

Η light μαγιονέζα βοηθάει στο αδυνάτισμα διότι προσθέτει γεύση σε υγιεινές τροφές, όπως οι σαλάτες. Μια κουταλιά έχει μόνο 36 θερμίδες. Η μαγιονέζα με πλήρη λιπαρά παχαίνει, όμως.

Μόνο η μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών βοηθάει στο αδυνάτισμα!

Η κανονική μαγιονέζα παχαίνει. Είναι τελείως ακατάλληλη για μία δίαιτα αδυνατίσματος. Έχει πολλές θερμίδες διότι έχει πολλά λιπαρά. Έχει περίπου 680 θερμίδες στα 100γρ και 100 θερμίδες ανά κουταλιά!

Γι’αυτό θα πρέπει να τρώτε μόνο μαγιονέζα με μειωμένα λιπαρά, αν θέλετε να χάσετε βάρος. Η light μαγιονέζα έχει μέχρι και 65% λιγότερες θερμίδες, από τη μαγιονέζα με πλήρη λιπαρά. Ένα κουτάλι μαγιονέζας μειωμένων λιπαρών έχει περίπου 36 θερμίδες.[1]

Πώς να φάω μαγιονέζα για να χάσω κιλά;

Η light μαγιονέζα μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα, αν τη χρησιμοποιήσουμε έξυπνα στις συνταγές μας. Αποτελεί μια εξαιρετική λύση για να προσθέσουμε γεύση σε υγιεινά αλλά κατά τ’άλλα, αδιάφορα γεύματα, όπως είναι οι σαλάτες.

Οι σαλάτες είναι βασικός σύμμαχος μας στο αδυνάτισμα. Χορταίνουν με ελάχιστες θερμίδες και μας παρέχουν μια πληθώρα βιταμινών και ουσιών που αυξάνουν το μεταβολισμό και θωρακίζουν την υγεία μας.

Πραγματικά, μπορούμε να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες και παράλληλα να χάνουμε κιλά. Το σπανάκι, το λάχανο, και το μαρούλι είναι τρία μόνο από τα λαχανικά που είναι ιδανικά για αδυνάτισμα.

Βέβαια, συχνά κάνουμε ένα μεγάλο λάθος. Προσθέτουμε άφθονο ελαιόλαδο και άλλα λιπαρά dressings, σε μια προσπάθεια να κάνουμε τη σαλάτα μας πιο γευστική. Όμως, έτσι προσθέτουμε πολλές θερμίδες στο γεύμα μας, χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Ακόμα και το υγιεινό ελαιόλαδο είναι παχυντικό. Μια μόλις κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο έχει 126 θερμίδες!

Έτσι, αν η σαλάτα μας αντί για λιγότερες από 100 θερμίδες, μπορεί, εν τέλει, να έχει συνολικά περισσότερες από 500 θερμίδες. Απλά και μόνο με την προσθήκη μεγάλων ποσοτήτων ελαιόλαδου.

Όλα τα φυτικά έλαια έχουν τις ίδιες θερμίδες.

Οπότε η light μαγιονέζα μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή για το dressing σε σαλάτες, τοστ, σάντουιτς και άλλα σνακ για αδυνάτισμα.

Πότε παχαίνει η μαγιονέζα;

Καταρχάς η μαγιονέζα παχαίνει όταν τρώμε μεγάλες ποσότητες. Πρέπει να αρκούμαστε σε 1-2 κουταλιές light μαγιονέζας την ημέρα, αν θέλουμε να χάσουμε βάρος.

Επίσης, δε θα πρέπει να προσθέτουμε μαγιονέζα σε άλλες λιπαρές τροφές, όπως είναι οι μπριζόλες. Είναι ήδη γευστικές τροφές. Προτιμήστε να τη χρησιμοποιείτε συνετά. Είναι ιδανική για να προσθέτετε γεύση σε υγιεινά γεύματα που δεν έχουν πολλές θερμίδες και λιπαρά.

Εναλλακτικές σως για αδυνάτισμα

Πέρα από τη light μαγιονέζα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε και μουστάρδα. Η μουστάρδα είναι η σως με τις λιγότερες θερμίδες. Έχει μόλις 10 θερμίδες ανά μερίδα.

Επίσης, μπορείτε να πειραματιστείτε και με τη χρήση μπαχαρικών, όπως το πιπέρι και η σκόνη σκόρδου. Προσθέτουν γεύση, χωρίς θερμίδες. Επιπλέον, αποτελούν άριστες πηγές αντιοξειδωτικών!

Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε γεύση στα σάντουιτς, τοστ και σαλάτες σας προσθέτοντας τυρί κότατζ. Είναι το τυρί με τις λιγότερες θερμίδες, ενώ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη!

Προηγούμενο

Τοστ γαλοπούλας: βοηθάει στο αδυνάτισμα ή παχαίνει;

Τόνος για αδυνάτισμα: πολλή πρωτεΐνη, λίγες θερμίδες

Επόμενο