Το σπανάκι χτίζει μυς!

Το σπανάκι χτίζει μυς, καθώς αποτελείται κατά 50% από πρωτεΐνη και είναι άριστη πηγή GABA, που βοηθάει στη φυσική σύνθεση της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης από το σώμα μας!

Το σπανάκι αποτελείται κατά 50% από πρωτεΐνη!

Καταρχάς, το σπανάκι είναι μια εξαιρετικά πλούσια τροφή σε πρωτεΐνη. Το 50% των θερμίδων του προέρχονται από πρωτεΐνη! Μόλις 100γρ ωμό σπανάκι περιέχουν σχεδόν 3γρ πρωτεΐνη.

Η πρωτεΐνη είναι βασικό δομικό συστατικό των μυών. Δεν έχουν μόνο οι ζωικές τροφές πρωτεΐνη. Μπορούμε να λάβουμε επαρκείς δόσεις πρωτεΐνης και από μια αμιγώς χορτοφαγική διατροφή. Αρκεί να τρώμε μια μεγάλη ποικιλία τροφών, ώστε να λάβουμε και τα 9 απαραίτητα αμινοξέα!

Τα όσπρια, τα μανιτάρια, οι ξηροί καρποί και τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι επίσης άριστες πηγές φυτικής πρωτεΐνης.

Επίσης, η κινόα και οι σπόροι chia είναι από τις ελάχιστες φυτικές τροφές που αποτελούνται από πλήρη πρωτεΐνη. Περιέχουν δηλαδή σε επαρκείς ποσότητες και τα 9 απαραίτητα αμινοξέα.

Δεν είναι απαραίτητο να τρώμε μια μεγάλη ποικιλία τροφών στο ίδιο γεύμα, ώστε να λάβουμε όλα τα αμινοξέα, για να χτίσουμε μυς. Αρκεί να τρώμε πολλές διαφορετικές φυτικές τροφές με φυτική πρωτεΐνη την ίδια ημέρα.

Το σπανάκι είναι άριστη πηγή GABA!

Επιπλέον, το σπανάκι βοηθάει στη μυική υπερτροφία διότι αποτελεί μια από τις πλουσιότερες τροφές σε GABA. Περιέχει 414 nmol GABA ανά γραμμάριο.[1]

Το GABA (Gamma aminobutyric acid) είναι μια ουσία που συνθέτει το σώμα μας, αλλά τη λαμβάνουμε και από τη διατροφή μας, καθώς και από συμπληρώματα διατροφής.

Βοηθάει στο αδυνάτισμα, αλλά και στην αύξηση της μυικής μάζας! Το GABA παίζει βασικό ρόλο στη σύνθεση της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης και ελέγχει την έκκριση της.[2,3]

Η ανθρώπινη αυξητική ορμόνη έχει ισχυρότατη αναβολική δράση! Παίζει βασικό ρόλο στη σύνθεση της πρωτεΐνης και στην αύξηση της μυικής μάζας.

Άλλες κοινές τροφές πλούσιες σε GABA είναι τα μπιζέλια, η σόγια, η βρώμη, το σιτάρι, η ντομάτα, η πατάτα και το μπρόκολο!

Το σπανάκι καίει λίπος!

Τέλος, το σπανάκι περιέχει κάποιες ουσίες που καίνε λίπος και ιδιαίτερα σπλαχνικό λίπος!

Έτσι, το σπανάκι, όχι μόνο τονώνει τη μυική μας μάζα, αλλά μειώνει και το ποσοστό λίπους στο σώμα μας, με αποτέλεσμα είναι να φαινόμαστε πιο γραμμωμένοι!

Άλλωστε το σπανάκι βοηθάει στο αδυνάτισμα, διότι έχει μόλις 23 θερμίδες στα 100γρ!

Προηγούμενο

Το σπανάκι είναι η καλύτερη τροφή για αδυνάτισμα!

Προκαλεί το σπανάκι πέτρες στα νεφρά;

Επόμενο