Οι ιδιότητες του πορτοκαλιού για νεανικό πρόσωπο & δέρμα.

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για λαμπερό πρόσωπο

Η τεράστια δόση βιταμίνης C που έχει το πορτοκάλι, μπορεί να κρατήσει το πρόσωπο μας νεανικό. Αρχικά, η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου από το σώμα μας. Επίσης, η βιταμίνη C έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και μπορεί να εξουδετερώσει το οξειδωτικό στρες, που γερνάει το δέρμα μας και προκαλεί ρυτίδες!

Άρα, χρειαζόμαστε μεγάλες δόσεις βιταμίνης C για λαμπερό πρόσωπο και δέρμα!

Ένα μεγάλο ποτήρι φρεσκοστυμμένης πορτοκαλάδας παρέχει όλη τη βιταμίνη C που χρειαζόμαστε καθημερινά! Ακόμα και ένα ποτήρι νερό με χυμό λεμονιού το πρωί έχει αρκετή βιταμίνη C, ώστε να προστατεύσει το πρόσωπο σας.

Η βιταμίνη C εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, που αποτελούν φυσικά παραπροϊόντα του μεταβολισμού. Πρέπει να τρώμε πολλές τροφές με αντιοξειδωτικά, όπως είναι η βιταμίνη C, ώστε να μειώνεται ο αριθμός των ελευθέρων ριζών.

Σε αντίθετη περίπτωση, δημιουργείται οξειδωτικό στρες, που οδηγεί σε χρόνια φλεγμονή και αρρώστιες. Επίσης, το οξειδωτικό στρες γερνά το δέρμα και μπορεί να μειώσει την ελαστικότητα του.

Η μόλυνση του περιβάλλοντος και η επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία είναι 2 βασικές αιτίες, που προκαλούν αυξημένη παραγωγή ελευθέρων ριζών στο δέρμα. Ειδικά η UV ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει μέχρι και την παραγωγή του 80% των ελευθέρων ριζών στο δέρμα μας.[1]

Οι τροφές με αντιοξειδωτικά προστατεύουν το νεανικό δέρμα

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσετε νέο το πρόσωπο σας και λαμπερό το δέρμα σας. Η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε είναι 2 από τα πιο γνωστά και ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Η πορτοκαλάδα περιέχει πολλές ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, που θα προστατεύσουν το πρόσωπο και το δέρμα μας, από τη φυσική διαδικασία της γήρανσης. 1 μεγάλο ποτήρι πορτοκαλάδας περιέχει 115 mg βιταμίνης C, 76 mcg β-καροτένιο, καθώς και 265 mcg λουτεΐνης και ζεαξανθίνης. Όλα ισχυρά καροτενοειδή.[2]

Η προτεινομένη ημερήσια δόση βιταμίνης C είναι 90 mg. Οι καπνιστές χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερη δόση, λόγω μεγαλύτερου οξειδωτικού στρες. Πρέπει να λαμβάνουν τουλάχιστον 125 mg καθημερινά.

1 μεγάλο ποτήρι πορτοκαλάδα μας δίνει όλη τη βιταμίνη C που χρειαζόμαστε. Φυτικές τροφές, όπως το μπρόκολο, η πιπεριά και το κουνουπίδι είναι επίσης ιδιαίτερα πλούσιες σε βιταμίνη C. Αν ανησυχείτε ότι δε λαμβάνετε αρκετή βιταμίνη C μέσω των τροφών, μπορείτε να πάρετε εύκολα και χωρίς παρενέργειες 1000 mg από συμπληρώματα διατροφής.

Επίσης, καλό είναι να χρησιμοποιείτε πάπρικα στις συνταγές σας. Η πάπρικα είναι ιδανική τροφή για το δέρμα. Περιέχει βιταμίνη C & E, καθώς και πολλά καροτενοειδή! Το χαμομήλι επίσης. Τέλος, ακόμα και ο καφές προστατεύει το δέρμα, αφού είναι άριστη πηγή αντιοξειδωτικών.

Οι ιδιότητες των καροτενοειδών για νεανικό πρόσωπο

Οι τροφές που περιέχουν καροτενοειδή, όπως είναι τα καρότα και το σπανάκι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για το πρόσωπο. Τα καροτενοειδή έχουν την ιδιότητα να φιλτράρουν την επικίνδυνη μπλε ακτινοβολία υψηλής ενέργειας και να προστατεύσουν το δέρμα και το πρόσωπο μας από την περιβαλλοντική μόλυνση.

Επίσης, τα καροτενοειδή και ειδικά η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη μπορούν να βελτιώσουν τον τόνο του δέρματος.[3]

Η βιταμίνη C αυξάνει τη φυσική σύνθεση του κολλαγόνου

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου από το σώμα μας. Το κολλαγόνο είναι η κυρίαρχη πρωτεΐνη του σώματος. Το κολλαγόνο βοηθάει ώστε να το δέρμα μας να είναι ελαστικό αλλά παχύ. Άρα νέο…

Έτσι, η παραγωγή επαρκών ποσοτήτων κολλαγόνου, από το σώμα μας είναι απαραίτητη, ώστε να έχουμε νεανικό πρόσωπο, χωρίς ρυτίδες, καθώς και ελαστικό δέρμα.

Καθώς γερνάμε, το σώμα μας παράγει λιγότερες ποσότητες κολλαγόνου. Οπότε θα πρέπει να τρώμε τροφές που ενισχύουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου. Οι τροφές με βιταμίνη C είναι απαραίτητες! Σίγουρα, η πορτοκαλάδα είναι σίγουρα από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C.

Επίσης, η βιταμίνη C στην πορτοκαλάδα αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου. Ο σίδηρος εμπλέκεται στη σύνθεση του κολλαγόνου.

Ο χυμός πορτοκαλιού ενυδατώνει αποτελεσματικά το δέρμα

Βέβαια, για να παραμείνει το δέρμα μας νεανικό πρέπει να είμαστε πάντα ενυδατωμένοι. Έτσι, καλό είναι να πίνουμε περίπου 8 ποτήρια νερό την ημέρα.

Οι χυμοί φρούτων είναι ακόμα καλύτερη πηγή ενυδάτωσης, αφού είναι κυρίως νερό, αλλά περιέχουν και ηλεκτρολύτες. Οι ηλεκτρολύτες είναι απαραίτητοι για τη σωστή ενυδάτωση. Όταν ιδρώνουμε δε χάνουμε μόνο νερό. Χάνουμε και ηλεκτρολύτες. Πρέπει να αναπληρώσουμε και τα δυο.

Η πορτοκαλάδα είναι περίπου 88% νερό, αλλά περιέχει και ηλεκτρολύτες. Ιδιαίτερα κάλιο.

Επιπλέον, μια διατροφή με τροφές πλούσιες σε κάλιο βοηθάει στο γρήγορο αδυνάτισμα.

Ακόμα, η επαρκής ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την υγεία μας. Για παράδειγμα, η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα!

Πόσα πορτοκάλια μπορώ να φάω την ημέρα;

1 μεγάλο ποτήρι πορτοκαλάδας περιέχει περίπου 150 θερμίδες και 28γρ σακχάρων. Οπότε καλό είναι να πίνεις μέχρι 2 ποτήρια πορτοκαλάδα την ημέρα. Ειδικά αν θες να αδυνατίσεις.

Αν πίνεις 1-2 ποτήρια πορτοκαλάδα την ημέρα δε θα παχύνεις. Ειδικά αν γυμνάζεσαι ή περπατάς. Καλό είναι να πίνεις την πορτοκαλάδα το πρωί, ώστε να έχεις άμεση ενέργεια. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά της πορτοκαλάδας θα προστατεύσουν το δέρμα και το πρόσωπο σου.

Βέβαια, μπορείς να τρως και ολόκληρα τα πορτοκάλια. Ένα πορτοκάλι έχει μόλις 72 θερμίδες, 3,7γρ φυτικών ινών και 1,45γρ πρωτεΐνης! Τα φρούτα είναι ιδανικές τροφές για αδυνάτισμα. Οι ίνες σε χορταίνουν, είναι πλούσια σε βιταμίνες και πάνω απ’όλα έχουν ελάχιστες θερμίδες.

Προηγούμενο

Διαλύει ο καφές τις πέτρες στα νεφρά;

Βοηθάει η πρωτεΐνη κάνναβης στη μυική υπερτροφία;

Επόμενο