Το GABA βοηθάει στην αύξηση της μυικής μάζας!

Μία μικρή ημερήσια δόση GABA των 100 mg χτίζει μυς, καθώς παίζει βασικό ρόλο στη σύνθεση της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης από το σώμα μας!

Τι είναι το GABA;

Το GABA (Gamma aminobutyric acid) είναι μια ουσία που συνθέτει το σώμα μας φυσικά, αλλά τη λαμβάνουμε και από τη διατροφή μας και από συμπληρώματα διατροφής.

Είναι κυρίως γνωστό για την ιδιότητα του να μειώνει το άγχος, την αϋπνία και τους πονοκεφάλους!

Επίσης, το GABA μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα, αλλά και στην αύξηση της μυικής μάζας!

Πώς το GABA βοηθάει στη μυική υπερτροφία;

Το GABA βοηθάει στην αύξηση της μυικής μάζας, διότι παίζει βασικό ρόλο στη σύνθεση της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης. Επιπλέον, ελέγχει την έκκριση της.[1,2]

Η ανθρώπινη αυξητική ορμόνη επηρεάζει τη σύνθεση της πρωτεΐνης που είναι απαραίτητη για αυξημένη μυική υπερτροφία.

Έτσι, η χρήση συμπληρωμάτων GABA, σε συνδυασμό με προπόνηση με βάρη ή αντιστάσεις, μπορεί να αυξήσει τη μυική μας μάζα.

Ποία δόση GABA χτίζει μυς;

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2019, αθλητές που ακολουθούσαν μια προπόνηση αντιστάσεων για μυική υπερτροφία, κατάφεραν να χτίζουν περισσότερους μυς, όταν έλαβαν μια ημερήσια δόση GABA των 100 mg για 3 μήνες![3]

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα διατήρησαν όλες τις υπόλοιπες διατροφικές τους συνήθειες, όπως είναι η λήψη ενός συμπληρώματος πρωτεΐνης.

Τροφές με GABA για περισσότερους μυς

Επίσης, μπορείτε να λάβετε κάποιες μικρές ποσότητες GABA και από τη διατροφή σας. Μερικές κοινές τροφές πλούσιες σε GABA είναι το σπανάκι, τα προϊόντα σόγιας, ο αρακάς, η βρώμη, το κριθάρι, το σιτάρι, η ντομάτα, το μπρόκολο, και το σέλινο!

Ποία διατροφή μειώνει τα επίπεδα GABA στο σώμα μας;

Αποφύγετε να καταναλώνετε πολλές λιπαρές τροφές. Μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά εμποδίζει τη σύνθεση GABA από το σώμα μας![4] Καλό είναι να περιορίζουμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε από λίπη στο 20-35%.

Προηγούμενο

Βοηθούν τα συμπληρώματα με GABA στο αδυνάτισμα;

Γιατί δεν πρέπει να τρώμε ζεστά φαγητά & ροφήματα;

Επόμενο