Ψευδάργυρος για ακμή!

Ο ψευδάργυρος αποτελεί ασφαλή και οικονομική εναλλακτική θεραπεία κατά της ακμής, αφού μειώνει την παραγωγή σμήγματος και αντιμετωπίζει τις φλεγμονές! Αρκεί να λαμβάνουμε τη συνιστώμενη δόση ψευδαργύρου των 11 mg την ημέρα.

Πώς το ψευδάργυρος βοηθάει στην αντιμετώπιση της ακμής;

Επαρκείς δόσεις ψευδαργύρου είναι απαραίτητες για τη μείωση των συμπτωμάτων της ακμής.

Καταρχάς, ο ψευδάργυρος ενισχύει τον οργανισμό για να αντιμετωπίσει βακτηριακές λοιμώξεις και φλεγμονές του δέρματος. Βέβαια, πάνω απ’όλα, ο ψευδάργυρος βοηθάει στην αντιμετώπιση της ακμής, αφού μειώνει την παραγωγή σμήγματος.[1]

Έτσι, ο ψευδάργυρος μπορεί να αποτελέσει μια οικονομική και ασφαλή εναλλακτική θεραπεία κατά της ακμής. Σύμφωνα με μια έρευνα με 332 συμμετέχοντες, μια ημερήσια δόση ψευδαργύρου των 30 mg, βοήθησε να μειωθούν τα συμπτώματα της ακμής, σε μόλις 3 μήνες.[2]

Επιπλέον, καλό είναι να έχουμε υψηλά επίπεδα βιταμίνης Ε. Η βιταμίνη Ε είναι από τις ισχυρότερες αντιοξειδωτικές ουσίες, που προστατεύουν το πρόσωπο και το δέρμα μας!

Ημερήσια συνιστώμενη δόση ψευδαργύρου

Η συνιστώμενη ημερήσια δόση ψευδαργύρου για τις ενήλικες γυναίκες είναι 8 mg και 11 mg για τους άνδρες.[3]

Τα παιδιά 9-13 χρονών χρειάζονται μόνο 8 mg ψευδαργύρου την ημέρα.

Βέβαια, οι ανάγκες σε ψευδάργυρο μεγαλώνουν κατά την εφηβεία. Τα αγόρια χρειάζονται 11 mg ψευδαργύρου την ημέρα, ενώ τα κορίτσια μόνο 9 mg. Μικρότερες δόσεις αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης ακμής!

Τροφές με ψευδάργυρο

Καταρχάς, το κρέας είναι καλή πηγή ψευδαργύρου. Επίσης, ο ψευδάργυρος από ζωικές τροφές απορροφάται ευκολότερα, σε σχέση το ψευδάργυρο των φυτικών τροφών.

Βέβαια, μπορούμε εύκολα να πάρουμε τη δόση του ψευδαργύρου που χρειαζόμαστε, για την αντιμετώπιση της ακμής και από φυτικές τροφές. Η βρώμη, οι φακές, τα ρεβίθια, τα αμύγδαλα, τα καρύδια Βραζιλίας, τα καρύδια, οι κολοκυθόσποροι, το σουσάμι και οι ηλιόσποροι είναι οι πλουσιότερες κοινές φυτικές τροφές με ψευδάργυρο.

Έτσι, καλό είναι να τρώμε 1-2 χούφτες ξηρούς καρπούς και σπόρους την ημέρα. Αυτή η ποσότητα, όχι μόνο δεν παχαίνει, αλλά βοηθάει και στο αδυνάτισμα.

Χρειάζομαι συμπληρώματα ψευδαργύρου για την ακμή;

Καλό είναι να ελέγξετε τα επίπεδα του ψευδαργύρου σας, καθώς και να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, πριν πάρετε κάποιο συμπλήρωμα ψευδαργύρου.

Αν λαμβάνετε επαρκές ποσότητες ψευδαργύρου, το πιθανότερο είναι τα συμπληρώματα διατροφής να μη σας βοηθήσουν περαιτέρω. Αντίθετα, αν έχετε σοβαρή έλλειψη ψευδαργύρου, ένα συμπλήρωμα ψευδαργύρου μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα της ακμής!

Μην ξεπερνάτε τη μέγιστη ημερήσια δόση ψευδαργύρου που είναι 40 mg. Εκτός αν σας έχει συμβουλεύσει διαφορετικά ο γιατρός σας.

Προηγούμενο

Μέγιστη ημερήσια δόση ψευδαργύρου από συμπληρώματα!

Ψευδάργυρος για αντοχή & μυική υπερτροφία!

Επόμενο