Σελήνιο για λαμπερό δέρμα!

Το σελήνιο είναι απαραίτητο για λαμπερό δέρμα και νεανικό πρόσωπο. Προστατεύει από τη γήρανση που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία, καθώς έχει ισχυρές αντιγηραντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες!

Το σελήνιο προστατεύει το δέρμα μας από τον ήλιο!

Ο κύριος λόγος πρόωρης γήρανσης του δέρματος είναι η έκθεση στην επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία. Ο ήλιος γερνάει το δέρμα και το πρόσωπο μας.

Όμως, το σελήνιο μας προστατεύει από τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας. Έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία παράγει ελεύθερες ρίζες στο δέρμα μας. Χρειαζόμαστε αντιοξειδωτικές ουσίες για να τις εξουδετερώσουν. Το σελήνιο είναι απαραίτητο σε κάποια ένζυμα με αντιοξειδωτική δράση, που βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στην επιδερμίδα μας.

Επάρκεια σεληνίου σημαίνει μεγαλύτερη προστασία του δέρματος από τον ήλιο και τη μόλυνση του περιβάλλοντος.[1,2]

Η ανεπάρκεια σεληνίου μπορεί να γίνει αιτία δερματικών παθήσεων

Επιπλέον, χρειαζόμαστε επάρκεια σεληνίου για να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες φλεγμονώδεις αρρώστιες του δέρματος, όπως είναι η ψωρίαση. Η ψωρίαση προσβάλλει το 2-3% των ανθρώπων.

Έχει παρατηρηθεί, ότι όσοι έχουν ψωρίαση έχουν χαμηλά επίπεδα υπεροξειδάσης γλουταθειόνης. Αυτό είναι ένα αντιοξειδωτικό ένζυμο, με βάση το σελήνιο. Χορήγηση μεγάλων δόσεων σεληνίου αυξάνουν τα επίπεδα αυτού του ενζύμου και βελτιώνουν την αντιμετώπιση της ψωρίασης.

Τέλος, η έλλειψη σεληνίου αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του δέρματος!

Η βιταμίνη C, η βιταμίνη D και η βιταμίνη Ε είναι επίσης απαραίτητες για λαμπερό δέρμα και νεανικό πρόσωπο! Προστατεύουν από τη γήρανση του δέρματος λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας και της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Πόσο σελήνιο χρειαζόμαστε την ημέρα;

Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα σεληνίου είναι 55 μg για τις γυναίκες και τους άνδρες.[3] Ωστόσο, καλό είναι να λαμβάνουμε μεγαλύτερες δόσεις. Ιδανικά από τις τροφές.

Η ανώτατη επιτρεπτή δόση σεληνίου είναι 400 μg την ημέρα. Δε θα πρέπει να λαμβάνουμε μεγαλύτερες δόσεις. Εκτός αν μας το έχει συστήσει ο γιατρός μας. Υπερβολικό σελήνιο μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα στο δέρμα μας.

Τροφές με σελήνιο για λαμπερό δέρμα!

Τα θαλασσινά, το κρέας, τα αβγά, τα γαλακτοκομικά και τα δημητριακά είναι πλούσιες τροφές σε σελήνιο.

Βέβαια, η πλουσιότερη τροφή σε σελήνιο είναι τα καρύδια Βραζιλίας! Μόλις 1 καρύδι Βραζιλίας έχει 70-90 μg σεληνίου. Μεγαλύτερη δόση από την ημερήσια συνιστώμενη!

Μόλις ένα καρύδι Βραζιλίας την ημέρα προστατεύει το δέρμα και το πρόσωπο μας από την πρόωρη γήρανση. Επίσης, το σελήνιο ενισχύει το ανοσοποιητικό μας και μας βοηθάει στο αδυνάτισμα!

Προηγούμενο

Βιταμίνη C για το πρόσωπο και το δέρμα!

Παχαίνει το μέλι;

Επόμενο