Καφές για ελαστικό δέρμα, χωρίς κυτταρίτιδα!

Υπάρχουν πολλές τροφές, που κρατάνε το δέρμα μας νεανικό. Ο καφές είναι ιδανικό ρόφημα για λαμπερό δέρμα, χωρίς κυτταρίτιδα, αφού είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν το δέρμα από τη φωτογήρανση.

Τα αντιοξειδωτικά κρατούν νεανικό το δέρμα

Ο ήλιος γερνάει το δέρμα μας! Είναι βασική αιτία για την εμφάνιση ρυτίδων![1]

Η καλύτερη προστασία, κατά της γήρανσης του δέρματος είναι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που εξουδετερώνουν τις βλαβερές συνέπειες της έκθεσης του δέρματος, στις ακτίνες του ηλίου.

Οι πλουσιότερες τροφές σε αντιοξειδωτικά είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και τα όσπρια. Οι ζωικές τροφές περιέχουν ελάχιστα ή και καθόλου αντιοξειδωτικά.

Έτσι, ο καφές προστατεύει από τη γήρανση του ηλίου, αφού είναι ένα ρόφημα ιδιαίτερα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Σύμφωνα με έρευνες, ο καφές αποτελεί τη βασική πηγή αντιοξειδωτικών, σε ανθρώπους που δεν προσέχουν τη διατροφή τους!

Μαζί με το τσάι και το κρασί, ο καφές είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε πολυφαινόλες. Μια ισχυρή κατηγορία αντιοξειδωτικών.

Ακόμα ένα κοινό ρόφημα που προστατεύει το δέρμα μας είναι η πορτοκαλάδα. Καταρχάς, είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Ίσως, το πιο γνωστό αντιοξειδωτικό. Επίσης, η πορτοκαλάδα μας ενυδατώνει αποτελεσματικά. Η σωστή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για ελαστικό δέρμα, χωρίς ρυτίδες.

Η μελατονίνη κρατάει το δέρμα μας λαμπερό

Επιπλέον, ο καφές είναι από τις καλύτερες διατροφικές πηγές μελατονίνης. Ένας καφές περιέχει περίπου 40 μg μελατονίνης.

Η μελατονίνη είναι μια ουσία με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και αντιγηραντικές ιδιότητες. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη απέναντι στην επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία, που προκαλεί γήρανση του δέρματος και ρυτίδες.

Έτσι, ο καφές, καθώς και οι άλλες τροφές με μελατονίνη προστατεύουν το λαμπερό μας δέρμα και πρόσωπο.

Η καφεΐνη είναι ωφέλιμη για ελαστικό δέρμα

Ο καφές προστατεύει το λαμπερό μας δέρμα, αφού είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, όπως οι πολυφαινόλες και η μελατονίνη, αλλά και λόγω της καφεΐνης!

Η καφεΐνη προστατεύει το δέρμα από το οξειδωτικό στρες, καθώς και από τις βλαβερές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας.[2]

Δε χρειάζεται να καταναλώσουμε πολλούς καφέδες όμως, για να δούμε τα οφέλη της καφεΐνης. Ακόμα και μικρές δόσεις καφεΐνης, που αντιστοιχούν σε μόλις έναν καφέ, προστατεύουν το δέρμα μας, από τη φυσική γήρανση ή ακόμα και από την κυτταρίτιδα.

Αντίθετα, η κατανάλωση πολλών καφέδων μπορεί να είναι επιβλαβής για το δέρμα μας.

Οι πολλοί καφέδες βλάπτουν το δέρμα μας

Καταρχάς, οι μεγάλες δόσεις καφεΐνης επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου. Ο ποιοτικός βραδινός ύπνος είναι απαραίτητος για ελαστικό και λαμπερό δέρμα.

Επιπλέον, μεγάλες δόσεις καφεΐνης αυξάνουν τις πιθανότητες άγχους και κατάθλιψης![3]

Έτσι, καλό είναι να μην υπερβαίνουμε τους 2 καφέδες την ημέρα, για λαμπερό δέρμα.

Βέβαια, η επιτρεπτή ανώτατη δόση καφεΐνης είναι 400 mg την ημέρα. Αυτή αντιστοιχεί σε περίπου 4-5 καφέδες.

Η ζάχαρη στο καφέ βλάπτει το δέρμα μας

Αποφύγετε την κατανάλωση καφέ μαζί με ζάχαρη, αν θέλετε να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό και λαμπερό. Η ζάχαρη γερνάει το δέρμα![4]

Επίσης, η ζάχαρη βλάπτει το δέρμα, καθώς σπάει τη δομή του κολλαγόνου, προκαλώντας ρυτίδες, λεπτότερο και πιο εύθραυστο δέρμα, αλλά και κυτταρίτιδα![5]

Επίσης, η ζάχαρη προκαλεί και φλεγμονές στο δέρμα!

Αποφύγετε το γάλα για υγιές δέρμα

Τέλος, καλό είναι να πίνετε σκέτο τον καφέ σας. Χωρίς ζάχαρη, αλλά και χωρίς γάλα ή κρέμα.

Το γάλα περιέχει κορεσμένα λιπαρά, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες στις τροφές ζωικής προέλευσης και πρέπει να τα καταναλώνουμε με μέτρο.

Η ανώτατη συνιστώμενη δόση κορεσμένων λιπαρών είναι 13γρ την ημέρα.[6]

Μεγαλύτερες δόσεις αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών, όπως είναι η καρδιακή νόσος, αλλά και παχυσαρκίας. Το γάλα μπορεί να μας παχύνει!

Επίσης, τα κορεσμένα λιπαρά μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονές στο δέρμα.

Προηγούμενο

Οι τροφές με BCAA αμινοξέα καλύπτουν τις ανάγκες μου;

Μορίνγκα: Το μόνο πραγματικό superfood!

Επόμενο