Τροφές με αργινίνη για νεανικό & λαμπερό δέρμα!

Η αργινίνη διατηρεί το δέρμα μας νεανικό και λαμπερό. Αυξάνει τη ροή του αίματος στο δέρμα, παράγει κολλαγόνο και επουλώνει γρήγορα τις πληγές και τα καψίματα.

Πώς βοηθάει η αργινίνη το δέρμα;

Καταρχάς, η αργινίνη διατηρεί το δέρμα μας νεανικό, διότι αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Το σώμα μας παράγει το νιτρικό οξείδιο από την αργινίνη. Το νιτρικό οξείδιο χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα.[1]

Επίσης, το νιτρικό οξείδιο διεγείρει την αναγέννηση του δέρματος και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.[2]

Η αργινίνη είναι απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου

Επιπλέον, η αργινίνη διατηρεί ελαστικό και λαμπερό το δέρμα μας, διότι είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό μας! Το κολλαγόνο είναι η βασικότερη πρωτεΐνη του δέρματος. Αυτό ευθύνεται για την ελαστικότητα του.

Ακόμα, το κολλαγόνο αποτρέπει την εμφάνιση ρυτίδων, καθώς και έχει ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες.

Αργινίνη για πληγές & καψίματα

Επίσης, η αργινίνη είναι απαραίτητη στο δέρμα μας διότι παίζει βασικό ρόλο στην επούλωση των πληγών.

Η αργινίνη μειώνει τη φλεγμονή στην πληγή, ρυθμίζει τον πολλαπλασιασμό και τη διαφοροποίηση των κυττάρων του δέρματος, βελτιώνει την εναπόθεση κολλαγόνου και προάγει την αγγειογένεση. Έτσι, η αργινίνη φαίνεται ότι βοηθάει στην αναγέννηση και αναζωογόνηση του δέρματος.[3,4,5]

Επιπλέον, η αργινίνη μπορεί να βοηθήσει στη γρηγορότερη επούλωση των εγκαυμάτων.

Τροφές με αργινίνη για νεανικό δέρμα!

Η αργινίνη είναι ένα αμινοξύ. Μπορούμε να το λάβουμε από τις τροφές, αλλά και ο οργανισμός των ενηλίκων παράγει επαρκείς ποσότητες. Μόνο τα παιδιά δεν μπορούν να παράξουν αργινίνη. Χρειάζεται να τη λαμβάνουν από τη διατροφή τους.

Υπολογίζεται ότι λαμβάνουμε περίπου 2,5-5γρ αργινίνης την ημέρα από τη διατροφή μας.[6]

Όμως, αν θέλουμε λαμπερό πρόσωπο και δέρμα, καλό είναι να λαμβάνουμε μεγαλύτερες δόσεις.

Τροφές πλούσιες σε αργινίνη είναι οι κολοκυθόσποροι, το σουσάμι, τα καρύδια, η σόγια, η γαλοπούλα, τα ασπράδια των αυγών και πολλές ακόμα. Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τροφές πλούσιες σε αργινίνη εδώ.

Προηγούμενο

Αργινίνη για μυική υπερτροφία!

Καρνιτίνη: φυσικός λιποδιαλύτης για αδυνάτισμα!

Επόμενο