Τροφές με βιταμίνη Ε για λαμπερό πρόσωπο & δέρμα!

Η βιταμίνη Ε προστατεύει το πρόσωπο από τη γήρανση, λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας και της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Εξαφανίζει τις ρυτίδες και το κάνει πιο λαμπερό και ελαστικό! Αν και ωφέλιμα, τα λάδια και οι αμπούλες βιταμίνης Ε δεν είναι απαραίτητα. Μπορούμε να πάρουμε εύκολα, όση βιταμίνη Ε χρειαζόμαστε από τη διατροφή μας.

Η βιταμίνη Ε προστατεύει το πρόσωπο από τον ήλιο

Η βιταμίνη έχει εξαιρετικά ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Είναι απαραίτητη για νεανικό πρόσωπο, αφού το προστατεύει από την επικίνδυνη ακτινοβολία του ηλίου.

Ειδικά η άμεση εφαρμογή λαδιού βιταμίνης Ε στο δέρμα έχει τεράστια οφέλη. Τοπική εφαρμογή της βιταμίνης Ε μπορεί να βελτιώσει το ταλαιπωρημένο δέρμα, που έχει υποστεί μεγάλη ζημιά λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας ή από τη μόλυνση του περιβάλλοντος.[1]

Σίγουρα οι αμπούλες βιταμίνης Ε για τοπική εφαρμογή είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για το πρόσωπο, όμως η διατροφή πρέπει να είναι η κύρια πηγή βιταμίνης Ε. Η καθημερινή λήψη τροφών με βιταμίνη Ε ωφελεί το πρόσωπο μας σε βάθος χρόνου! Η διατροφή διατηρεί την ελαστικότητα του προσώπου και το κρατά νεανικό, χωρίς έξτρα κόστος!

Η βιταμίνη Ε προστατεύει το πρόσωπο από τη φωτογήρανση

Το πρόσωπο μας εκτίθεται καθημερινά στη μόλυνση του περιβάλλοντος και στην ηλιακή ακτινοβολία. Αυτοί είναι βασικοί παράγοντες που αυξάνουν το οξειδωτικό στρες και τις φλεγμονές και οδηγούν σε γήρανση του προσώπου και του δέρματος.

Η βιταμίνη Ε είναι από τις πιο ισχυρές ουσίες που μάχονται κατά της γήρανσης του προσώπου! Έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επιπλέον, ειδικά η βιταμίνη Ε, προστατεύει το πρόσωπο μας από τη φωτογήρανση.[2]

Έτσι, όλο το χρόνο, αλλά κυρίως το καλοκαίρι, θα πρέπει να τρώμε πολλές τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε, αφού η έκθεση του προσώπου μας στην ηλιακή ακτινοβολία είναι τεράστια.

Ο ήλιος γερνάει το πρόσωπο μας, αλλά είναι απαραίτητος και για την καλή υγεία μας και διάθεση. Όταν το δέρμα μας εκτίθεται στον ήλιο, τότε παράγεται βιταμίνη D! Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για υγιές και λαμπερό δέρμα, καλή υγεία και διάθεση. Ακόμα και για γρήγορο αδυνάτισμα.

Η βιταμίνη Ε είναι απαραίτητη για λαμπερό πρόσωπο

Η γήρανση του προσώπου σημαίνει ρυτίδες, ξηρότητα και άνισο χρωματικό τόνο στο δέρμα. Οι βιταμίνη Ε, μαζί με τη βιταμίνη C και το σελήνιο προστατεύουν το λαμπερό μας πρόσωπο, το κρατάνε ελαστικό και απαλό, μειώνουν τις ρυτίδες, καθώς και βελτιώνουν το χρώμα του δέρματος.[3]

Σωστή ενυδάτωση για νεανικό πρόσωπο

Πάνω απ’όλα, το πρόσωπο και το δέρμα μας πρέπει να είναι πάντα ενυδατωμένα, ώστε να διατηρήσουν την ελαστικότητα τους και να μειωθούν οι ρυτίδες.

Σίγουρα, πρέπει να πίνουμε αρκετό νερό την ημέρα!

Αν δυσκολεύεστε να πίνετε νερό, τότε θα πρέπει τουλάχιστον να τρώτε πολλές τροφές με νερό, όπως είναι η πορτοκαλάδα, η λεμονάδα, το καρπούζι, το αγγούρι, η ντομάτα, ο ανανάς κλπ.

Τα φρούτα και λαχανικά περιέχουν ανώτερης ποιότητας νερό, αφού αποτελούν φυσικά φίλτρα νερού. Επίσης, προσφέρουν ανώτερης ποιότητας ενυδάτωση στο πρόσωπο και στο δέρμα, αφού περιέχουν και ηλεκτρολύτες!

Η δόση βιταμίνης Ε που διατηρεί το πρόσωπο μας νέο!

Η ημερήσια συνιστώμενη δόση βιταμίνης Ε είναι 15 mg. Μόνο οι μητέρες που θηλάζουν χρειάζονται περισσότερη βιταμίνη Ε (19 mg).

Αυτή η δόση βιταμίνης Ε προστατεύει το πρόσωπο μας από την περιβαλλοντική μόλυνση και την ηλιακή ακτινοβολία. Μπορούμε εύκολα να τη λάβουμε από τη διατροφή μας. Διαφορετικά μπορούμε να λάβουμε ακόμα και μεγάλες δόσεις βιταμίνης Ε από συμπληρώματα διατροφής.

Αυτές οι τροφές με βιταμίνη Ε θα διώξουν τις ρυτίδες!

Κοινές τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε, που μπορούμε να τρώμε καθημερινά, είναι οι ηλιόσποροι με 26 mg βιταμίνης Ε ανά 100γρ, τα αμύγδαλα (με 23,5 mg) και τα φουντούκια (15 mg).

Γενικά, καλό είναι να τρώμε 1-2 χούφτες την ημέρα με σπόρους και ξηρούς καρπούς για νεανικό πρόσωπο και σφριγηλό δέρμα. Οι ξηροί καρποί και σπόροι διατηρούν το πρόσωπο μας λαμπερό και ελαστικό!

Αν και οι ξηροί καρποί και σπόροι έχουν πολλές θερμίδες δεν παχαίνουν! Έχουν γίνει πολλές μελέτες για αυτό το παράδοξο. Έτσι, οι ηλιόσπορους, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, τα αμύγδαλα, οι κολοκυθόσποροι, τα φιστίκια Αιγίνης κλπ δεν παχαίνουν αφού έχουν πολλές εδώδιμες ίνες, ρυθμίζουν την όρεξη μας και έχουν φυτοχημικά που καίνε λίπος!

Προηγούμενο

Βοηθάνε οι ρυζογκοφρέτες στο αδυνάτισμα;

Αγγούρι για αδυνάτισμα: λίγες θερμίδες, πολύ νερό!

Επόμενο