Αγγούρι για αδυνάτισμα: λίγες θερμίδες, πολύ νερό!

Το αγγούρι είναι εξαιρετική τροφή για αδυνάτισμα. Έχει ελάχιστες θερμίδες, ενυδατώνει αποτελεσματικά και μας χορταίνει. Μπορούμε να φάμε αγγούρι, πριν το κυρίως γεύμα ή ως ένα γρήγορο σνακ κατά της λιγούρας.

Το αγγούρι βοηθάει στο αδυνάτισμα αφού έχει ελάχιστες θερμίδες

Το αγγούρι είναι εξαιρετική τροφή για αδυνάτισμα, αφού έχει πραγματικά μηδαμινές θερμίδες. 100γρ έχουν μόλις 10 θερμίδες. Ένα αγγούρι δεν περιέχει περισσότερες από 30 θερμίδες!

Πραγματικά, είναι από τις λίγες τροφές που μπορείτε να τρώτε τεράστιες ποσότητες, χωρίς να παχαίνετε.

Το αγγούρι αδυνατίζει αφού μας χορταίνει χωρίς θερμίδες!

Επιπλέον, το αγγούρι είναι εξαιρετικό σνακ για γρήγορο αδυνάτισμα, διότι μας χορταίνει, με ελάχιστες θερμίδες.

Καταρχάς, ένα αγγούρι θα μας δώσει περίπου 1,5γρ εδώδιμες ίνες. Οι ίνες μας χορταίνουν, αφού λαμβάνουν αρκετό όγκο στο στομάχι μας και άρα αισθανόμαστε κορεσμό. Επιπλέον, καθυστερούν την πέψη των τροφών. Οπότε και μας βοηθούν να φάμε λιγότερο!

Μια διατροφή με λίγες ίνες έχει αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης παχυσαρκίας. Τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι οι πλουσιότερες τροφές σε εδώδιμες ίνες.

Πρέπει να καταναλώνουμε περίπου 28γρ εδώδιμων ινών σε μια διατροφή των 2000 θερμίδων.

Προτιμήστε να αγοράζετε βιολογικά αγγούρια, ώστε να τρώτε και τη φλούδα. Η φλούδα στα φρούτα και τα λαχανικά έχει τη μεγαλύτερη διατροφική αξία. Για παράδειγμα, η φλούδα στα αγγούρια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε εδώδιμες ίνες, αλλά και σε χλωροφύλλη.

Το νερό βοηθάει στο αδυνάτισμα!

Επίσης, χορταίνουμε όταν καταναλώνουν αγγούρι, διότι περιέχει πολύ νερό. Το αγγούρι είναι από τις πλουσιότερες τροφές σε νερό, αφού αποτελείται κατά 96% από νερό![1] Ένα ολόκληρο αγγούρι περιέχει σχεδόν 290γρ νερό!

Το νερό καταλαμβάνει χώρο στο στομάχι μας, οπότε και πεινάμε λιγότερο. Γι’αυτό θα πρέπει να τρώτε μια σαλάτα με αγγούρι πριν το κυρίως γεύμα σας. Επειδή, θα το στομάχι σας δε θα είναι άδειο, θα καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες συνολικά. Έτσι, ακόμα και τροφές, που μπορεί να μην ενδείκνυνται για αδυνάτισμα, όπως είναι τα μακαρόνια, δε θα σας παχύνουν!

Τέλος, τα γεύματα που περιέχουν τροφές με πολλή πρωτεΐνη, εδώδιμες ίνες και νερό, είναι πιο χορταστικά.[2] Θα χάσετε βάρος γρήγορα, αν συμπεριλάβετε αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή σας.

Το αγγούρι περιέχει αντιοξειδωτικά που αδυνατίζουν!

Επίσης, το αγγούρι αδυνατίζει, διότι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.[3] Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Οπότε προστατεύουν από φλεγμονές και από το οξειδωτικό στρες. Κοινές αιτίες που μπορούν να οδηγήσουν σε παχυσαρκία!

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα μυρωδικά είναι εξαιρετικά πλούσιες τροφές σε αντιοξειδωτικά.

Άλλα σνακ με λίγες θερμίδες για αδυνάτισμα

Για να χάσουμε βάρος, πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες, απ’όσες καίμε. Δε χρειάζεται να πεινάμε όμως! Αρκεί να τρώμε τροφές με πολύ νερό και λίγες θερμίδες. Ειδικά πριν τα κυρίως γεύματα. Αυτές οι τροφές μας χορταίνουν και κάνουν μια δίαιτα αδυνατίσματος ευκολότερη υπόθεση.

Εξαιρετικά παραδείγματα τροφών με πολύ νερό είναι φρούτα, όπως το καρπούζι, ο ανανάς και η ντομάτα.

Τα φρούτα δε μας παχαίνουν, παρά τα σάκχαρα που περιέχουν. Έχουν ελάχιστες θερμίδες, αφού αποτελούνται κυρίως από νερό. Θα χάσετε κιλά αν τρώτε φρούτα με πολύ νερό, όπως το καρπούζι, πριν από το κυρίως γεύμα της ημέρας.

Επίσης, θα αδυνατίσετε αν τρώτε μια σαλάτα πριν το κυρίως γεύμα σας ή ακόμα και ως σνακ ανάμεσα στα γεύματα. Η σαλάτα λάχανο είναι ιδιαιτέρως χορταστική!

Τέλος, τα ποπκόρν μπορούν να γίνουν ο απόλυτος σύμμαχος σας στο αδυνάτισμα. Έχουν λίγες θερμίδες, μα πολλές ίνες. Ακόμα και πρωτεΐνη! Αποτελούν ιδανικό βραδινό για χάσιμο βάρους.

Προηγούμενο

Τροφές με βιταμίνη Ε για λαμπερό πρόσωπο & δέρμα!

Μέγιστη ημερήσια δόση ψευδαργύρου από συμπληρώματα!

Επόμενο