Πότε να φάω καρπούζι για να χάσω κιλά;

Η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να φάμε καρπούζι, ώστε να αδυνατίσουμε, είναι πριν από ένα γεύμα με πολλές θερμίδες ή όταν θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό. Το καρπούζι μας χορταίνει με ελάχιστες θερμίδες, αφού αποτελείται κατά 92% από νερό!

Το καρπούζι αδυνατίζει!

Αν θέλετε να χάσετε κιλά, θα επωφεληθείτε αν τρώτε καρπούζι συχνά. Το καρπούζι βοηθάει στο αδυνάτισμα, διότι μας χορταίνει με ελάχιστες θερμίδες. Μια μερίδα (150γρ) έχει μόλις 45 θερμίδες.

Επιπλέον, το καρπούζι αποτελείται κατά 92% από νερό. Οπότε καταλαμβάνει πολύ όγκο στο στομάχι μας, μειώνοντας την όρεξη. Επίσης, μας βοηθάει να κάψουμε σωματικό λίπος για ενέργεια. Έτσι, χάνουμε περισσότερο λίπος και λιγότερη μυική μάζα.

Ακόμα και οι σπόροι του καρπουζιού είναι βρώσιμοι και βοηθούν στο αδυνάτισμα!

Η καλύτερη ώρα να φάμε καρπούζι για αδυνάτισμα είναι πριν από ένα θερμιδογόνο γεύμα

Αν θέλετε να αδυνατίσετε, θα πρέπει να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες, απ’όσες καίτε. Οπότε, είτε πρέπει να αυξήσετε τις καύσεις σας μέσω της άσκησης, είτε να τρώτε λιγότερο. Ιδανικά μπορείτε να κάνετε και τα δυο.

Βέβαια, δεν είναι απαραίτητο να πεινάτε, όταν ακολουθείτε δίαιτα περιορισμένων θερμίδων για αδυνάτισμα. Απλά μπορείτε να τρώτε έξυπνα.

Καταρχάς, αποφύγετε τις τροφές με πολλές θερμίδες και λιπαρά. 1γρ λίπους έχει 9 θερμίδες, ενώ 1γρ πρωτεΐνης ή υδατάνθρακα έχει μόνο 4 θερμίδες. Για παράδειγμα, το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος, η φέτα, ακόμα και το υγιεινό ελαιόλαδο παχαίνουν, αφού αποτελούνται από πολλά λιπαρά.

Οπότε αν έχετε σκοπό να φάτε ένα γεύμα με πολλές θερμίδες (πχ πίτσα, παστίτσιο, μακαρόνια), μπορείτε να φάτε καρπούζι ΠΡΙΝ το γεύμα αυτό. Το καρπούζι θα σας χορτάσει, αφού θα γεμίσει το στομάχι σας. Έτσι, θα φάτε λιγότερο από το κυρίως γεύμα σας. Ακόμα και 2 κομμάτια πίτσας λιγότερα να φάτε, θα έχετε καταναλώσει περίπου 500 θερμίδες λιγότερες συνολικά την ημέρα!

Μην τρώτε καρπούζι μετά το φαγητό. Το πιθανότερο είναι να φάτε όλο το κυρίως γεύμα. Έτσι, το καρπούζι μετά το φαγητό δε θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά.

Επίσης, μπορείτε να φάτε και άλλα φρούτα που χορταίνουν με λίγες θερμίδες πριν το κυρίως γεύμα σας, ώστε να καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες. Έτσι αδυνατίζετε, χωρίς να πεινάτε. Για παράδειγμα, ένα μήλο ή μια σαλάτα με ντομάτα ή αγγούρι πριν το φαγητό βοηθούν στο αδυνάτισμα.

Χάνουμε κιλά όταν τρώμε καρπούζι αντί για γλυκό!

Επιπλέον, καλή στιγμή μέσα στην ημέρα για να φάμε καρπούζι είναι όταν έχουμε όρεξη για κάτι γλυκό. Το καρπούζι αποτελείται κυρίως από σάκχαρα, οπότε μπορεί να καλύψει την ανάγκη μας για γλυκό, με ελάχιστες θερμίδες.

Αντίθετα, τα περισσότερα γλυκά έχουν πολλές θερμίδες, λόγω της ζάχαρης και των πολλών λιπαρών που περιέχουν. Ακόμα και γλυκά με στέβια ή μέλι μπορεί να μας παχύνουν. Καλύτερα να τρώτε φρούτα, όταν έχετε ανάγκη για ζάχαρη.

Ακόμα και οι άνθρωποι με διαβήτη μπορούν να απολαύσουν το καρπούζι!

Το καρπούζι μετά τη γυμναστική είναι ωφέλιμο

Τέλος, καλή στιγμή της ημέρας για να φάμε καρπούζι είναι μετά από άσκηση. Ειδικά όταν ιδρώνουμε πολύ. Με τον ιδρώτα χάνουμε ηλεκτρολύτες, που είναι απαραίτητοι για την καλή λειτουργία του μυικού και νευρικού συστήματος.

Δε θα πρέπει να πίνουμε πολύ νερό, χωρίς να αναπληρώνουμε τους χαμένους ηλεκτρολύτες. Τότε δημιουργούνται επικίνδυνες ανισορροπίες στο σώμα μας.

Καλύτερα να τρώμε τροφές με πολύ νερό, όπως το καρπούζι. Το καρπούζι θα μας ενυδατώσει αποτελεσματικά. Εκτός από πολύ νερό, έχει και ηλεκτρολύτες!

Αποφύγετε να τρώτε καρπούζι το βράδυ!

Αντίθετα, καλό είναι να αποφεύγετε να τρώτε καρπούζι στο βραδινό σας. Το καρπούζι είναι διουρητικό. Οπότε, το πιθανότερο είναι να ξυπνήσετε μέσα στο βράδυ για να πάτε τουαλέτα.

Όμως, ο ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος για την έκκριση ορμονών, όπως η τεστοστερόνη και η μελατονίνη. Αντίθετα, μειωμένος ή κακής ποιότητας ύπνος αυξάνει τις ορμόνες της πείνας και έχει συνδεθεί με αυξημένες πιθανότητες παχυσαρκίας![1] Οπότε, καλό είναι να αποφεύγουμε συνήθειες που μπορούν να εμποδίσουν τον καλό βραδινό ύπνο.

Προηγούμενο

Πόσο καρπούζι μπορώ να φάω για γρήγορο αδυνάτισμα;

Η λίστα με τις πλουσιότερες τροφές σε αργινίνη!

Επόμενο