Πόσες θερμίδες & σάκχαρα έχει η παπάγια;

Η παπάγια έχει 11 γρ ζάχαρης ανά μερίδα, αλλά μόλις 62 θερμίδες. Είναι ιδανική για όσους θέλουν να αδυνατίσουν. Μπορούν να τη φάνε και όσοι έχουν διαβήτη.

Πόσες θερμίδες έχει η παπάγια;

Η παπάγια έχει μόλις 43 θερμίδες ανά 100 γρ. Μάλιστα, ενυδατώνει αποτελεσματικά, καθώς αποτελείται κατά 88% από νερό!

Ένα μικρό φρούτο (περίπου 160 γρ) έχει μόνο 67 θερμίδες, ενώ μια μεγάλη παπάγια (780 γρ) έχει περίπου 335 θερμίδες.

Μια μερίδα παπάγια θα μας δώσει 62 θερμίδες. Μια μερίδα αντιστοιχεί σε ένα μπολ παπάγια που ζυγίζει περίπου 150 γρ.

Η παπάγια είναι κατάλληλη για όσους θέλουν να χάσουν κιλά! Μάλιστα, είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνες Α, Β, C, Ε, μέταλλα, λυκοπένιο και άλλα αντιοξειδωτικά. Ουσίες που ενισχύουν τον μεταβολισμό και την καύση λίπους!

Η αποξηραμένη παπάγια έχει πολλές θερμίδες & ζάχαρη

Οι περισσότερες θερμίδες της παπάγια προέρχονται από σάκχαρα. Η παπάγια έχει μέτριες ποσότητες ζάχαρης, σε σχέση με άλλα φρούτα.

Έχει 7,8 γρ ζάχαρης ανά 100 γρ και 11 γρ ανά μερίδα. Αγαπημένα φρούτα, όπως η μπανάνα, το μήλο και το πορτοκάλι έχουν περισσότερη ζάχαρη!

Όμως, η αποξηραμένη παπάγια είναι εξαιρετικά πλούσια σε ζάχαρη και θερμίδες. Έχει 67 γρ ζάχαρης και σχεδόν 300 θερμίδες ανά 100 γρ.

Μια χούφτα αποξηραμένη παπάγια (40 γρ) έχει 27 γρ ζάχαρης και 120 θερμίδες. Περισσότερη ζάχαρη δηλαδή, απ’όση συνίσταται να καταναλώνουμε την ημέρα!

Σε αντίθεση με το φρέσκο φρούτο, η αποξηραμένη παπάγια μπορεί να μας παχύνει. Σίγουρα δεν είναι κατάλληλη για όσους θέλουν να χάσουν βάρος.

Μπορώ να τρώω παπάγια αν έχω διαβήτη;

Όσοι έχουν διαβήτη μπορούν να καταναλώνουν παπάγια και άλλα φρούτα με μέτρο. Βέβαια, θα πρέπει να αποφεύγετε την αποξηραμένη παπάγια.[1]

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας προτού ξεκινήσετε να καταναλώνετε παπάγια.

Προηγούμενο

Μπορώ να φάω όσπρια αν έχω διαβήτη;

Βοηθούν τα Αυγά στο Αδυνάτισμα;

Επόμενο