Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα αδυνατίζει!

Ένα ποτηράκια κόκκινο κρασί στο μεσημεριανό βοηθάει στο αδυνάτισμα! Το κόκκινο κρασί είναι εξαιρετικά πλούσιο σε ρεσβερατρόλη, μελατονίνη, πολυφαινόλες και άλλα φυτοχημικά, τα οποία καίνε λίπος, μειώνουν την πείνα, αυξάνουν το μεταβολισμό και μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Πόσες θερμίδες έχει το κρασί;

Ένα ποτήρι κρασί έχει περίπου 125 θερμίδες. Το 87% των θερμίδων προέρχεται από το αλκοόλ. Άλλωστε ένα ποτήρι κρασί έχει μόλις 1γρ ζάχαρη, 0.1γρ πρωτεΐνη, αλλά 15γρ αλκοόλ.

Το αλκοόλ έχει 7 θερμίδες ανά γραμμάριο. Έχει δηλαδή, περισσότερες θερμίδες ανά γραμμάριο, από τους υδατάνθρακες και την πρωτεΐνη! Οπότε, θα πρέπει να αποφεύγουμε να καταναλώνουμε αλκοόλ, όταν προσπαθούμε να χάσουμε κιλά.

Παχαίνει το κρασί;

Το κρασί έχει πολλές θερμίδες. Σίγουρα, μπορεί να μας παχύνει, αν πίνουμε περισσότερο από 1-2 ποτήρια την ημέρα.

Χάνουμε βάρος μόνο όταν καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες, απ’όσες καίμε την ημέρα. Συχνά, όσοι ακολουθούν μια δίαιτα αδυνατίσματος δε συνυπολογίζουν σωστά τις θερμίδες που παίρνουν, από το κρασί ή τα άλλα αλκοολούχα ποτά.

Ένα συχνό λάθος είναι, ότι επειδή τα ποτήρια του κρασιού είναι μεγάλα, πίνουμε μεγαλύτερες ποσότητες, απ’ότι υπολογίζουμε.

Επιπλέον, θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί, όταν πίνετε κρασί στις εξόδους ή με την παρέα σας. Τείνουμε να πίνουμε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού και κρασιού, όταν είμαστε σε κοινωνικές εκδηλώσεις ή με φίλους.

Ένα και μόνο εξαιρετικά θερμιδογόνο γεύμα είναι ικανό να ακυρώσει την προσπάθεια δίαιτας, όλης της εβδομάδας!

Τέλος, αποφύγετε να πίνετε μεγάλες ποσότητες κρασιού το βράδυ. Το κρασί και γενικότερα το αλκοόλ επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του βραδινού ύπνου. Παρότι το αλκοόλ μας βοηθάει να αποκοιμηθούμε, εμποδίζει τον ποιοτικό ύπνο.

Μειωμένος ή κακής ποιότητας βραδινός ύπνος αυξάνει τις πιθανότητες παχυσαρκίας!

Ένα ποτήρι κρασί την ημέρα βοηθάει στο αδυνάτισμα!

Βέβαια, ένα ποτήρι κρασί την ημέρα, ιδανικά στο μεσημεριανό, βοηθάει στο αδυνάτισμα.

Χάνουμε κιλά όταν ακολουθούμε μια δίαιτα αδυνατίσματος περιορισμένων θερμίδων. Σε καμία περίπτωση, οι θερμίδες του κρασιού δε θα πρέπει να ξεπερνούν το 10% των συνολικών θερμίδων, που λαμβάνουμε την ημέρα, αν θέλουμε να χάσουμε κιλά.[1]

Επιπλέον, η κατανάλωση κόκκινου κρασιού βοηθάει στο αδυνάτισμα, διότι οδηγεί στην κατανάλωση λιγότερων θερμίδων. Μικρή ποσότητα αλκοόλ μειώνει την πείνα, καθώς επηρεάζει τη σύνθεση ορμονών, που συμβάλουν στον κορεσμό, όπως είναι η λεπτίνη.[2]

Άλλωστε το κόκκινο κρασί είναι άριστη πηγή χρωμίου, το οποίο μειώνει την πείνα και τις λιγούρες.

Ακόμα, το κρασί είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες έχουν προβιοτική δράση. Επηρεάζουν δηλαδή, τη χλωρίδα του εντέρου.

Έτσι, το κόκκινο κρασί αυξάνει τον πληθυσμό και τη βιοποικιλότητα των ωφέλιμων βακτηρίων του εντέρου. Ένας υγιής πληθυσμός “καλών” βακτηρίων στο έντερο βοηθάει να χάσουμε κιλά ευκολότερα, χωρίς να πεινάμε.[3,4]

Στην πραγματικότητα, μικρές ποσότητες αλκοόλ βοηθάνε στο αδυνάτισμα! Στο συμπέρασμα αυτό έφτασαν ερευνητές, οι οποίοι μελέτησαν 19.220 γυναίκες, για σχεδόν 13 χρόνια. Σύμφωνα με αυτή τη μεγάλη έρευνα, όσοι καταναλώνουν μικρές ποσότητες αλκοόλ έχουν μικρότερες πιθανότητες να παχύνουν, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου αλκοόλ![5]

Η ρεσβερατρόλη βοηθάει στην απώλεια βάρους!

Επίσης, το κρασί βοηθάει στο αδυνάτισμα διότι είναι εξαιρετική πηγή ρεσβερατρόλης. Η ρεσβερατρόλη είναι μια αντιοξειδωτική ουσία που μπορεί να μειώσει το Δείκτη Μάζας Σώματος, το ποσοστό λίπους στο σώμα, την περιφέρεια της μέσης, αλλά και να αυξήσει τη μυική μάζα![6]

Άλλωστε, η μεγάλη περιεκτικότητα σε ρεσβερατρόλη κάνει τα σταφύλια εξαιρετική επιλογή για αδυνάτισμα. Άλλες τροφές πλούσιες σε ρεσβερατρόλη, εκτός του κρασιού και των σταφυλιών, είναι τα μούρα και τα φιστίκια.

Επιπλέον, η ρεσβερατρόλη ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Τέλος, η ρεσβερατρόλη μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό και να μειώσει το ποσοστό λίπους στο σώμα μας, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στη μετατροπή του λευκού λιπώδους ιστού σε καφέ. Ο καφέ λιπώδης ιστός ανακαλύφθηκε τις τελευταίες δεκαετίες, από την επιστημονική κοινότητα. Αυξάνει το μεταβολισμό, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στη θερμογένεση.[7]

Μελατονίνη για χάσιμο κιλών!

Επιπρόσθετα, το κρασί είναι από τις πλουσιότερες τροφές με μελατονίνη.

Ειδικά οι ποικιλίες Merlot, Malbec και Sangiovese είναι εξαιρετικά πλούσιες σε μελατονίνη.

Η μελατονίνη βοηθάει στο αδυνάτισμα, καθώς ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, καθώς και την όρεξη.

Αν θέλετε να περιορίσετε το κρασί, μπορείτε να πίνετε χυμό κράνμπερι. Αποτελεί επίσης εξαιρετική πηγή μελατονίνης και βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Το κρασί μπορεί να αυξήσει φυσικά την τεστοστερόνη

Ακόμα, μικρή ποσότητα αλκοόλ μπορεί να αυξήσει φυσικά, τα επίπεδα τεστοστερόνης. Βέβαια, το αντίθετο συμβαίνει όταν καταναλώνουμε πολύ αλκοόλ.

Περισσότερη τεστοστερόνη βοηθάει στην απώλεια βάρους, στην απώλεια λίπους, αλλά και στην αύξηση της μυικής μάζας.

Πότε είναι η ιδανική στιγμή για να πιούμε κρασί, ώστε να χάσουμε περισσότερα κιλά;

Η καλύτερη στιγμή της ημέρας, για να πιούμε ένα ποτηράκι κρασί, ώστε να μας βοηθήσει στο αδυνάτισμα, είναι στο μεσημεριανό.

Αντίθετα, αποφύγετε να πίνετε κρασί το βράδυ. Η κατανάλωση αλκοόλ λίγο πριν κοιμηθούμε εμποδίζει τον ποιοτικό βραδινό ύπνο.

Κόκκινο, λευκό ή ροζέ κρασί για να χάσω περισσότερο βάρος;

Καλό είναι να πίνετε κόκκινο κρασί. Είναι το πλουσιότερο σε μελατονίνη, ρεσβερατρόλη και λοιπές πολυφαινόλες! Αντίθετα, το λευκό και το ροζέ κρασί έχουν πολύ λιγότερες συγκεντρώσεις από αυτές τις ουσίες, που βοηθούν στο αδυνάτισμα.

Ακόμα, το κόκκινο κρασί μπορεί να μας προστατεύσει από το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη.

Αν δεν πίνω κρασί;

Αν δεν πίνετε κρασί, δεν είναι αναγκαίο να ξεκινήσετε, ώστε να χάσετε κιλά. Μπορείτε να λάβετε πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών, που βοηθούν στο αδυνάτισμα και θωρακίζουν την υγεία, από τις τροφές.

Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Συνίσταται να καταναλώνουμε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα.[8]

Όχι, μόνο σας χορταίνουν με λιγότερες θερμίδες, αλλά περιέχουν και ουσίες που καίνε περισσότερο λίπος!

Προηγούμενο

Ένα ποτήρι κρασί στο βραδινό βοηθάει να κοιμηθούμε!

Το κρασί επηρεάζει ανοσοποιητικό, γρίπη & κρυολόγημα;

Επόμενο