Πόσες θερμίδες έχει το αγγούρι;

Το αγγούρι έχει ελάχιστες θερμίδες, βοηθάει στο αδυνάτισμα, χορταίνει, αποτοξινώνει και ενυδατώνει!

Το αγγούρι έχει λίγες θερμίδες

Το αγγούρι είναι από τις καλύτερες τροφές που μπορούμε να τρώμε καθημερινά.

Καταρχάς, το αγγούρι είναι τρομερή τροφή για αδυνάτισμα. Έχει μόνο 10 θερμίδες στα 100 γρ!

Πρακτικά, ένα μικρό αγγούρι έχει μόνο 16 θερμίδες, ενώ ένα μεγάλο αγγούρι δεν ξεπερνά τις 30 θερμίδες![1]

Το αγγούρι έχει ελάχιστες θερμίδες, διότι αποτελείται κατά 97% από νερό.

Μάλιστα, το νερό που περιέχει, όπως σε όλα τα φρούτα και λαχανικά, είναι εξαιρετικής ποιότητας. Επίσης, το αγγούρι, εκτός από νερό, έχει και ηλεκτρολύτες. Οπότε, βοηθάει στην αποτελεσματική ενυδάτωση κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες!

Ακόμα, το αγγούρι έχει ελάχιστους υδατάνθρακες και ζάχαρη! Οπότε, είναι ιδανικό για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, όσους έχουν διαβήτη, ή όσους ακολουθούν μια κετογονική διατροφή.

Μάλιστα, το αγγούρι βοηθάει στο αδυνάτισμα, διότι μας χορταίνει. Αποτελεί μια αρκετά καλή διατροφική πηγή εδώδιμων ινών. Ένα αγγούρι έχει μέχρι και 2 γρ ινών. Αυτή η ποσότητα αντιστοιχεί στο 7% των ημερήσιων αναγκών μας.

Επιλέγω βιολογικά αγγούρια

Καλό είναι να επιλέγουμε βιολογικά αγγούρια, ώστε να τα τρώμε με τη φλούδα. Η φλούδα έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση σε εδώδιμες ίνες, βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και χλωροφύλλη.

Επιπρόσθετα, το αγγούρι και ειδικά η φλούδα, έχει την ιδιότητα να αποτοξινώνει το σώμα. Μπορεί να απομακρύνει βλαβερά παραπροϊόντα του μεταβολισμού, τοξίνες και βαρέα μέταλλα.[2,3]

Όμως, η φλούδα συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο μέρος των υπολειμμάτων των φυτοφαρμάκων. Ακόμα και αν πλύνουμε διεξοδικά τα φρούτα και τα λαχανικά, αν υπάρχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων, δε θα απομακρυνθούν.

Οπότε καλό είναι να διαλέγουμε βιολογικά αγγούρια, ώστε να εκμεταλλευτούμε την πλούσια διατροφική αξία της φλούδας τους, χωρίς τον κίνδυνο κατανάλωσης υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων.

Προηγούμενο

Βοηθούν τα Αυγά στο Αδυνάτισμα;

Πόσες θερμίδες έχει η βρώμη;

Επόμενο