Πόσες θερμίδες έχει το κρεμμύδι;

Το κρεμμύδι είναι ιδανικό για αδυνάτισμα, διότι έχει λίγες θερμίδες. Ένα κρεμμύδι έχει 60 με 90 θερμίδες, ανάλογα την ποικιλία και το μέγεθος.

Τα κρεμμύδια έχουν ελάχιστες θερμίδες

Τα κρεμμύδια αποτελούν εξαιρετική τροφή για αδυνάτισμα.

Καταρχάς, έχουν ελάχιστες θερμίδες. Οπότε και μας βοηθούν να πετύχουμε το επιθυμητό θερμιδικό έλλειμμα. Χάνουμε κιλά, μόνο όταν καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες, απ’όσες καίμε.

Το κρεμμύδι έχει περίπου 36-44 θερμίδες, ανάλογα την ποικιλία. Το λευκό κρεμμύδι έχει τις λιγότερες θερμίδες, ενώ το κόκκινο κρεμμύδι έχει τις περισσότερες.[1]

Πρακτικά, ένα μέτριο κρεμμύδι έχει περίπου 60 θερμίδες. Ένα μεγάλο κρεμμύδι, που ζυγίζει 200γρ, έχει μέχρι 90 θερμίδες.

Το χλωρό κρεμμυδάκι έχει επίσης, λίγες θερμίδες. Το χλωρό κρεμμυδάκι έχει περίπου 30 θερμίδες στα 100γρ.

Το κρεμμύδι είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες

Το κρεμμύδι έχει αμελητέες ποσότητες λιπαρών, ενώ έχει λιγότερο από 1 γρ πρωτεΐνης στα 100γρ. Οι θερμίδες του προέρχονται κυρίως από υδατάνθρακες.

Το κρεμμύδι έχει περίπου 10 γρ υδατάνθρακες στα 100γρ. Μάλιστα, ένα μέτριο κρεμμύδι έχει μέχρι 14 γρ υδατάνθρακες.

Πιο αναλυτικά, ένα μέτριο κρεμμύδι έχει περίπου τα 3,1 γρ εδώδιμων ινών. Οι υπόλοιποι υδατάνθρακες του κρεμμυδιού είναι σάκχαρα. Έτσι, το κρεμμύδι αποτελεί μια εξαιρετική πηγή εδώδιμων ινών.

Οι εδώδιμες ίνες έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας. Βοηθούν στο αδυνάτισμα, καθώς σταματούν τις λιγούρες και εμπλέκονται στη διατήρηση υγιών επιπέδων ζαχάρου στο αίμα.

Το μαγείρεμα προσθέτει θερμίδες στο κρεμμύδι!

Σίγουρα μπορούμε να φάμε κρεμμύδι, όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος. Οι θερμίδες που περιέχει είναι αμελητέες. Συχνά όμως, κάνουμε το λάθος να προσθέτουμε πολλές θερμίδες κατά το μαγείρεμα.

Για παράδειγμα, όταν σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε λάδι. Όλα τα φυτικά έλαια αποτελούν εξαιρετικά θερμιδογόνες τροφές, καθώς αποτελούνται κατά 100% από λιπαρά!

Μόλις μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο έχει περίπου 125 θερμίδες!

Οπότε, την επόμενη φορά που θα σοτάρετε κρεμμύδια, προσθέστε το απολύτως απαραίτητο ελαιόλαδο. Χρησιμοποιείστε αντικολλητικό τηγάνι, ώστε να μειώσετε ακόμα περισσότερο την ποσότητα του λαδιού που χρησιμοποιείτε.

Προηγούμενο

Παντζάρι & διαβήτης. Πόση ζάχαρη έχει τελικά;

Το πεπόνι βοηθάει στο αδυνάτισμα!

Επόμενο