Οφέλη του boron (βόριο) για την υγεία μας.

Το boron αδυνατίζει, αυξάνει τη λίμπιντο, δυναμώνει τα κόκαλα και προστατεύει από μερικούς τύπους καρκίνου!

Οφέλη του boron (βόριο) για την υγεία μας

Το boron είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο για την υγεία μας. Το λαμβάνουμε από τη διατροφή, το νερό και από συμπληρώματα διατροφής.

Καταρχάς, προστατεύει από την οστεοπόρωση και συμβάλει στο να έχουμε δυνατά κόκαλα. Βελτιώνει την απορρόφηση του ασβεστίου και του μαγνησίου; μέταλλα που βρίσκονται σε αφθονία στα κόκαλα. Επιπλέον, το boron αυξάνει τα επίπεδα της βιταμίνης D. Η βιταμίνη D είναι επίσης απαραίτητη για γερά κόκαλα.[1]

Ακόμα, το boron επιταχύνει την επούλωση των πληγών, ενισχύσει την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού και άρα και το ανοσοποιητικό, καθώς και προστατεύει και την καλή λειτουργία του εγκεφάλου!

Επιπλέον, το boron προστατεύει από φλεγμονές, αρθρίτιδα, παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή πολλών ορμονών και αυξάνει τη λίμπιντο!

Τέλος, το boron φαίνεται ότι βοηθάει σε μερικούς καρκίνους, όπως ο καρκίνος του προστάτη και ο καρκίνος του πνεύμονα.

Το boron βοηθάει στο αδυνάτισμα

Επίσης, το boron (βόριο) είναι ωφέλιμο στο αδυνάτισμα. Ακόμα και μικρές δόσεις μπορούν να επιταχύνουν την απώλεια βάρους και να μειώσουν το ποσοστό λίπους στο σώμα μας. Το boron παίζει σημαντικό ρόλο στην καύση του λίπους για ενέργεια![2]

Ποία η δόση boron που χρειαζόμαστε την ημέρα;

Δεν υπάρχει κάποια συνιστώμενη ημερήσια δόση για το boron.

Υπολογίζεται ότι καταναλώνουμε περίπου 1,2 mg την ημέρα. Καλό είναι να λαμβάνουμε μεγαλύτερες δόσεις όμως.

Οι περισσότερες έρευνες έχουν εφαρμόσει μια ημερήσια δόση boron των 3 mg με εξαιρετικά αποτελέσματα για την υγεία μας. Αν καταναλώνουμε τις συνιστώμενες μερίδες από φρούτα και λαχανικά την ημέρα, μπορούμε να λάβουμε αυτή τη δόση από τη διατροφή μας.[3]

Έτσι, πρέπει να τρώμε τουλάχιστον 5 μερίδες από φρούτα και λαχανικά καθημερινά.

Σε κάθε περίπτωση, δε θα πρέπει να λαμβάνουμε δόση boron μεγαλύτερη από 20 mg την ημέρα. Αυτή είναι η ανώτατη ημερήσια επιτρεπτή δόση. Βέβαια, τόσο μεγάλες δόσεις μπορούμε να τις λαμβάνουμε μόνο από συμπληρώματα διατροφής.

Μπορώ να λάβω τη συνιστώμενη δόση από τη διατροφή μου;

Μπορούμε να λάβουμε την επιθυμητή δόση των 3 mg από τη διατροφή μας. Αρκεί να τρώμε πολλές τροφές πλούσιες σε boron.

Μερικές από τις τροφές που περιέχουν μεγάλες ποσότητες σε boron είναι οι σταφίδες, τα αμύγδαλα, τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, τα καρύδια, το αβοκάντο, οι φακές, τα φιστίκια, τα σταφύλια και το ροδάκινο.

Προηγούμενο

Τα σταφύλια βοηθούν στο αδυνάτισμα το καλοκαίρι!

Τα βερίκοκα βοηθούν στο αδυνάτισμα!

Επόμενο