Πότε να φάω αμύγδαλα για αδυνάτισμα;

Η καλύτερη στιγμή την ημέρας για να φάμε αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς, ώστε να αδυνατίσουμε, είναι πριν από ένα γεύμα με πολλούς υδατάνθρακες ή θερμίδες. Μειώνουν την πείνα και αποτρέπουν την απότομη έκκριση ινσουλίνης.

Παχαίνουν τα αμύγδαλα;

Σίγουρα τα αμύγδαλα, όπως και όλοι οι ξηροί καρποί παχαίνουν, διότι έχουν πολλές θερμίδες. Για παράδειγμα, 100γρ αμύγδαλα έχουν 580 θερμίδες, ενώ μια χούφτα έχει 160 θερμίδες.

Δε θα πρέπει να τρώμε περισσότερες από 2 χούφτες ξηρούς καρπούς την ημέρα, αν θέλουμε να αδυνατίσουμε. Αντίθετα, μέχρι 2 χούφτες αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς την ημέρα βοηθάνε στο αδυνάτισμα.

Τα αμύγδαλα χτίζουν μυική μάζα & αυξάνουν το μεταβολισμό!

Επιπλέον, τα αμύγδαλα είναι ωφέλιμη τροφή για όσους γυμνάζονται για αύξηση της μυικής τους μάζας. Όπως όλοι οι ξηροί καρποί, έτσι και τα αμύγδαλα είναι άριστη πηγή πρωτεΐνης. Επίσης, βοηθούν το σώμα να παράξει τεστοστερόνη, την πλέον αναβολική ορμόνη, που είναι απαραίτητη για μυική υπερτροφία!

Η ανάπτυξη της μυικής μάζας μέσα από άσκηση με αντιστάσεις, αλλά και με σωστή διατροφή βοηθάει στο αδυνάτισμα μακροπρόθεσμα! Η μυική μάζα χρειάζεται μεγάλα ποσά ενέργειας για να διατηρηθεί. Δηλαδή αυξάνεται ο μεταβολισμός μας, όταν αυξάνεται η μυική μας μάζα.

Πρακτικά, οι γυμνασμένοι άνθρωποι καίνε περισσότερες θερμίδες, χωρίς να κάνουν κάποια επιπλέον άσκηση, λόγω της αυξημένης μυικής τους μάζας.

Τα αμύγδαλα είναι εξαιρετικό σνακ για αδυνάτισμα!

1-2 χούφτες αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς την ημέρα είναι ιδανικό σνακ για αδυνάτισμα. Οι ξηροί καρποί είναι καλύτερα σνακ για αδυνάτισμα, σε σχέση με σνακ του εμπορίου με πολλούς υδατάνθρακες.

Καταρχάς, τα αμύγδαλα έχουν μηδενικό γλυκαιμικό δείκτη![1]

Αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνη και λίπη. Οι λίγοι υδατάνθρακες που έχουν είναι κυρίως εδώδιμες ίνες, που δεν επηρεάζουν το σάκχαρο του αίματος.

Έτσι, μπορούμε να φάμε αμύγδαλα με άδειο στομάχι. Είναι εξαιρετικό σνακ ακόμα και για ανθρώπους με διαβήτη. Δεν αυξάνουν την ινσουλίνη.

Αντίθετα, σνακ με πολλούς υδατάνθρακες αυξάνουν απότομα το σάκχαρο του αίματος. Αυτά τα σνακ παχαίνουν, διότι δε μας χορταίνουν. Μετά από λίγη ώρα πεινάμε πάλι. Έτσι, καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες απ’όσες πρέπει μέσα στην ημέρα. Ακόμα και υγιεινά σνακ, όπως τα κριτσίνια, τα κράκερ ή οι ρυζογκοφρέτες δε θα μας χορτάσουν για ώρα.

Τέλος, τα αμύγδαλα βοηθούν στο αδυνάτισμα διότι είναι από τις πλουσιότερες τροφές σε ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2)!

Πότε είναι η καλύτερη ώρα να φάω αμύγδαλα για να αδυνατίσω;

Η καλύτερη ώρα να φάμε αμύγδαλα, αλλά και άλλους ξηρούς καρπούς για αδυνάτισμα είναι πριν από ένα γεύμα με πολλές θερμίδες ή υδατάνθρακες. Η πρωτεΐνη και οι εδώδιμες ίνες των αμυγδάλων θα μας χορτάσουν. Έτσι, θα καταναλώσουμε λιγότερες θερμίδες στο κυρίως γεύμα μας!

Πάνω απ’όλα, τα αμύγδαλα βελτιώνουν τη σύνθεση του σώματος μας. Ακόμα και αν δε χάσουμε κιλά, τα αμύγδαλα μπορούν να μειώσουν το ποσοστό βάρους του σώματος μας, αλλά και το επικίνδυνο σπλαχνικό λίπος. Στην πραγματικότητα, δε θέλουμε να χάσουμε απλά βάρος, αλλά σωματικό λίπος και ταυτόχρονα να διατηρήσουμε τη μυική μας μάζα. Τα αμύγδαλα φαίνεται ότι βοηθούν!

Τέλος, τα αμύγδαλα μειώνουν την LDL χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια. Αντίθετα, δεν επηρεάζουν τη HDL χοληστερίνη, που είναι η “καλή” χοληστερίνη.[2,3]

Πόσα αμύγδαλα μπορώ να φάω, χωρίς να παχύνω;

Τα αμύγδαλα έχουν πολλές θερμίδες. Οπότε δε θα πρέπει να τρώμε πάρα πολλά. Διαφορετικά δε θα πετύχουμε θερμιδικό έλλειμμα, που είναι απαραίτητο για χάσιμο βάρους. Έτσι, θα πρέπει να περιοριστούμε στις 2 χούφτες αμύγδαλα την ημέρα. Είναι περίπου 56γρ.

Προηγούμενο

Τα αμύγδαλα αυξάνουν τη μυική μάζα, χωρίς να παχαίνουν!

Πότε να φάω βραδινό για να αδυνατίσω;

Επόμενο