Τα αχλάδια βοηθούν στο αδυνάτισμα!

Δυο αχλάδια την ημέρα βοηθούν στο αδυνάτισμα, διότι μας χορταίνουν με ελάχιστες θερμίδες. Ένα αχλάδι έχει μόνο 100 θερμίδες, 5,6γρ εδώδιμων ινών και 8 mg βιταμίνης C.

Τα αχλάδια αδυνατίζουν διότι έχουν ελάχιστες θερμίδες

Πάνω απ’όλα, τα αχλάδια βοηθούν στο αδυνάτισμα διότι έχουν λίγες θερμίδες. 100γρ έχουν μόλις 57 θερμίδες. Πρακτικά, ένα αχλάδι έχει περίπου 100 θερμίδες.[1]

Σχεδόν όλες οι θερμίδες του αχλαδιού προέρχονται από σάκχαρα. Ένα αχλάδι έχει περίπου 18γρ σακχάρων. Έτσι, τα αχλάδια και ιδιαίτερα τα γινωμένα αχλάδια μπορούν να αποτελέσουν ένα υγιεινό γλυκό σνακ χαμηλών θερμίδων, ιδανικό για αδυνάτισμα.

Τα αχλάδια μειώνουν την όρεξη λόγω των εδώδιμων ινών τους

Ακόμα ένας λόγος που τα αχλάδια βοηθούν στο αδυνάτισμα είναι διότι μας κρατάνε χορτάτους για ώρα. Είναι μια εξαιρετικά πλούσια τροφή σε εδώδιμες ίνες.

100γρ αχλαδιού έχουν 3,1γρ εδώδιμων ινών. Ένα ολόκληρο αχλάδι έχει περίπου 5,6γρ εδώδιμων ινών.

Συνίσταται να λαμβάνουμε περίπου 14γρ εδώδιμων ινών ανά 1.000 θερμίδες την ημέρα. Δηλαδή, σε μια τυπική διατροφή των 2.000 θερμίδων θα πρέπει να λαμβάνουμε περίπου 28γρ ινών.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς δε λαμβάνουμε επαρκή ποσότητα εδώδιμων ινών. Όμως, η κατανάλωση φρούτων πλούσιων σε ίνες, όπως είναι το αχλάδι ή το αβοκάντο μειώνει τις πιθανότητες παχυσαρκίας.

Οι ίνες καθυστερούν τη διαδικασία της πέψης. Επίσης, καταλαμβάνουν όγκο στο στομάχι, με αποτέλεσμα να νιώθουμε χορτάτοι για ώρες. Έτσι, τροφές με ίνες ελέγχουν την πείνα. Άρα καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα.

Για να χάσουμε κιλά πρέπει να επιτύχουμε θερμιδικό έλλειμμα. Δηλαδή να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες, απ’όσες καίμε. Δε χρειάζεται να πεινάμε συνεχώς για να αδυνατίζουμε. Αρκεί να τρώμε χορταστικές τροφές, αλλά με λίγες θερμίδες, όπως είναι τα αχλάδια!

Η βιταμίνη C βοηθάει στο αδυνάτισμα

Τα αχλάδια είναι καλή πηγή βιταμίνης C. Ένα αχλάδι έχει περίπου 8 mg βιταμίνης C. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμίνης C είναι 90 mg.

Προτιμήστε να αγοράζετε βιολογικά αχλάδια, ώστε να τα τρώτε με τη φλούδα. Η βιταμίνη C είναι συσσωρευμένη στη φλούδα των αχλαδιών.[2]

Όμως στη φλούδα των φρούτων συσσωρεύονται και τα διάφορα χημικά που χρησιμοποιούνται στις συμβατικές καλλιέργειες. Οπότε καλό είναι να τρώτε τη φλούδα μόνο από βιολογικά φρούτα.

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη στο αδυνάτισμα. Βελτιώνει το Δείκτη Μάζας Σώματος, μειώνει την περιφέρεια της μέσης και μειώνει το ποσοστό λίπους στο σώμα μας.

Πότε να φάω αχλάδι για να χάσω κιλά;

Η καλύτερη στιγμή για να φάτε ένα αχλάδι είναι πριν από ένα μεγάλο γεύμα με πολλές θερμίδες.

Το αχλάδι θα μας κόψει την πείνα. Έτσι, θα καταναλώσουμε λιγότερες συνολικά θερμίδες την ημέρα. Μπορείτε να φάτε 1-2 αχλάδια πριν από εξαιρετικά θερμιδογόνα γεύματα, όπως είναι τα μακαρόνια, η πίτσα, οι πίττες κλπ.

Ακόμα, μπορούμε να φάμε αχλάδι, όταν νιώθουμε ανάγκη για γλυκό. Προτιμήστε τα γινωμένα αχλάδια. Είναι πιο γλυκά, αφού έχουν περισσότερα σάκχαρα.

Πόσα αχλάδια να φάω για να χάσω κιλά;

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2019, οι συμμετέχοντες που έτρωγαν δυο αχλάδια την ημέρα μείωσαν κατά πολύ την περιφέρεια της μέσης τους.[3]

Ακόμα μια έρευνα βρήκε παρόμοια αποτελέσματα. Οι συμμετέχοντες που έτρωγαν 3 αχλάδια την ημέρα έχασαν σχεδόν ένα κιλό μέσα σε 2,5 μήνες, χωρίς να αλλάξουν κάτι στη διατροφή τους![4]

Έτσι, 2-3 αχλάδια την ημέρα φαίνεται ότι βοηθούν στο αδυνάτισμα. Κυρίως διότι μας χορταίνουν, με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες, χωρίς κόπο!

Γενικά, συνίσταται να καταναλώνουμε 4-5 μερίδες φρούτων την ημέρα.[5] Κοινά φρούτα, όπως τα μήλα, οι μπανάνες και τα ακτινίδια είναι άριστες επιλογές για αδυνάτισμα! Χορταίνουν με λίγες θερμίδες, καθώς είναι πλούσια και σε βιταμίνες.

Πότε παχαίνουν τα αχλάδια;

Τα αχλάδια δεν παχαίνουν. Πρέπει να φάμε 10 αχλάδια για να λάβουμε 1.000 θερμίδες!

Όμως πρέπει να αποφεύγουμε τα αποξηραμένα αχλάδια ή τον χυμό από αχλάδι.

Για παράδειγμα, 100γρ αποξηραμένα αχλάδια έχουν 260 θερμίδες! Για σύγκριση, 100γρ φρέσκου αχλαδιού έχουν μόλις 57 θερμίδες.

Επιπλέον, καλό είναι να αποφεύγετε τους χυμούς φρούτων, αν θέλετε να χάσετε κιλά. Οι χυμοί φρούτων δεν περιέχουν ίνες. Οπότε και δε μας χορταίνουν. Αποτελούν απλά έξτρα θερμίδες στη διατροφή μας.

Προηγούμενο

Τροφές με μονοακόρεστα λιπαρά για μείωση χοληστερίνης!

Τροφές που βοηθούν στην παιδική δυσκοιλιότητα!

Επόμενο