Πότε είναι η καλύτερη στιγμή να φάω ψωμί;

Η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να φάμε ψωμί για γρήγορο αδυνάτισμα είναι αμέσως μετά την προπόνηση. Μετά την άσκηση, ακόμα και το λευκό ψωμί δεν παχαίνει.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να φάω ψωμί χωρίς να παχύνω;

Η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να φάμε ψωμί, χωρίς να παχύνουμε είναι αμέσως μετά την προπόνηση ή την έντονη σωματική άσκηση.[1]

Η κατανάλωση ψωμιού μετά την προπόνηση βοηθάει στην αποθεραπεία των μυών, καθώς είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες. Δεν παχαίνει. Αντίθετα, βοηθάει στην αναπλήρωση του μυικού γλυκογόνου.

Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη για τη γρήγορη αποκατάσταση των μυών.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν αναπληρωθεί το χαμένο μυικό γλυκογόνο, οι αθλητές νιώθουν κουρασμένοι και έχουν μειωμένες αθλητικές επιδόσεις.

Μάλιστα, αμέσως μετά την προπόνηση, είναι η μοναδική στιγμή της ημέρας, που μπορούμε να επωφεληθούμε από την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε εύπεπτους υδατάνθρακες και ζάχαρης.

Χρειαζόμαστε εύπεπτους υδατάνθρακες αμέσως μετά την προπόνηση. Επιπλέον, το σώμα μας έχει αυξημένη ευαισθησία στην ινσουλίνη. Μπορεί εύκολα να αναπληρώσει το χαμένο γλυκογόνο των μυών δηλαδή.

Άρα, λογικές ποσότητες ψωμιού, ακόμα και ζάχαρης, αμέσως μετά την άσκηση βοηθούν στο αδυνάτισμα!

Λευκό ψωμί ή ολικής άλεσης για αδυνάτισμα;

Για να διευκολύνουμε τη διαδικασία αυτή, θα πρέπει να καταναλώνουμε τροφές με ζάχαρη και εύπεπτους υδατάνθρακες, όπως είναι το λευκό ψωμί.

Καθώς το λευκό ψωμί έχει ελάχιστες εδώδιμες ίνες, απορροφάται γρήγορα από το σώμα. Επίσης, αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου του αίματος και εκτινάσσει τα επίπεδα ινσουλίνης.

Αυτό είναι ωφέλιμο μόνο μετά από έντονη άσκηση.

Αντίθετα, σε όλες τις υπόλοιπες στιγμές της ημέρας, θα πρέπει να καταναλώνουμε τροφές με λίγη ζάχαρη και πολλές ίνες, αν θέλουμε να χάσουμε βάρος και να παραμείνουμε υγιείς!

Οπότε, καλό είναι να προτιμάτε το ψωμί ολικής άλεσης. Έχει μεγαλύτερη διατροφική αξία, σε σχέση με το λευκό ψωμί. Επίσης, 1-2 φέτες την ημέρα βοηθούν στο αδυνάτισμα.

Εν κατακλείδι, λευκό ψωμί μπορούν να καταναλώνουν οι αθλητές και μόνο μετά από έντονες προπονήσεις! Μόνο τότε δεν παχαίνει.

Μάλιστα, μετά από έντονη άσκηση, ακόμα τα γλυκά ίσως είναι ωφέλιμα στους αθλητές. Μόνο τότε δεν παχαίνουν.

Πότε είναι η χειρότερη στιγμή να φάω ψωμί;

Η χειρότερη στιγμή της ημέρας για να καταναλώσετε ψωμί είναι αμέσως πριν την προπόνηση. Οι ίνες του ψωμιού μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις, όπως καούρα και δυσπεψία.

Οι αθλητές θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση τροφών με πολλές εδώδιμες ίνες 1-2 ώρες πριν την προπόνηση.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ενημερώνεστε από τον γιατρό σας προτού αλλάξετε τη διατροφή σας.

Προηγούμενο

Πότε είναι η καλύτερη ώρα να φάω τυρί;

Φάε γιαούρτι στο βραδινό για καλύτερο ύπνο

Επόμενο