Οι πιπεριές βοηθούν στο αδυνάτισμα!

Οι πιπεριές βοηθούν στο αδυνάτισμα και καίνε λίπος, διότι έχουν ελάχιστες θερμίδες, μας χορταίνουν, καθώς και είναι άριστες πηγές των βιταμινών Α, C & Ε!

Οι πιπεριές έχουν ελάχιστες θερμίδες

Πάνω απ’όλα, οι πιπεριές βοηθούν στο αδυνάτισμα διότι έχουν ελάχιστες θερμίδες. 100γρ έχουν μόνο 26 θερμίδες.

Πρακτικά, μια μετρίου μεγέθους πιπεριά έχει 31 θερμίδες, ενώ μια μεγάλη πιπεριά δεν έχει περισσότερες από 42 θερμίδες.[1]

Για να χάσουμε κιλά θα πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες, απ’όσες καίμε. Αυτό θα το επιτύχουμε εύκολα, αν τρώμε τροφές που μας χορταίνουν με λίγες θερμίδες. Τέτοιες τροφές είναι τα λαχανικά, τα φρούτα και τα όσπρια.

Οι πιπεριές μειώνουν την όρεξη!

Ακόμα ένας λόγος που οι πιπεριές μας βοηθούν στο να χάσουμε κιλά είναι ότι μας χορταίνουν για ώρα!

Οι πιπεριές μας μειώνουν την όρεξη διότι είναι πλούσιες σε εδώδιμες ίνες και νερό.

Καταρχάς, 100γρ πιπεριάς έχουν 2,1γρ ινών. Μια πιπεριά έχει περίπου 2,5γρ ινών, που αποτελεί το 9% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης.

Μια δίαιτα πλούσια σε ίνες μειώνει τις πιθανότητες παχυσαρκίας.[2]

Επιπλέον, οι πιπεριές αποτελούνται κυρίως από νερό. Το 92% τους είναι νερό. Οπότε μας ενυδατώνουν αποτελεσματικά. Το σώμα μας πρέπει να είναι σωστά ενυδατωμένο, ώστε να κάψει λίπος αποτελεσματικά!

Γενικά, τα γεύματα που αποτελούνται κυρίως από ίνες, νερό και πρωτεΐνη είναι εξαιρετικά χορταστικά.[3] Έτσι, για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε πιπεριές στις συνταγές με όσπρια, για να έχετε ένα πολύ χορταστικό γεύμα.

Οι πιπεριές έχουν ελάχιστη πρωτεΐνη. Μια πιπεριά έχει μόλις 1,6γρ πρωτεΐνη.

Προτιμήστε να τρώτε ωμές πιπεριές για να χάσετε κιλά!

Ακόμα, οι πιπεριές αποτελούν μια από τις πλουσιότερες τροφές σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη C βοηθάει στο αδυνάτισμα! Για παράδειγμα, βελτιώνει την ινσουλονοαντίσταση και καταπολεμά το οξειδωτικό στρες.

100γρ πιπεριάς έχουν 80-180 mg βιταμίνης C, ανάλογα με την ποικιλία και τις καλλιεργητικές μεθόδους. Αυτή η ποσότητα βιταμίνης C αποτελεί το 90-200% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης!

Έτσι, καλό είναι να τρώτε ωμές πιπεριές στη σαλάτα σας το καλοκαίρι. Η βιταμίνη C προστατεύει το δέρμα από τη φωτογήρανση!

Αντίθετα, αποφύγετε να μαγειρεύετε τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά για ώρα. Η βιταμίνη C είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στη θερμότητα. Η περισσότερη καταστρέφεται κατά το μαγείρεμα.

Η βιταμίνη Α & τα καροτενοειδή βοηθούν στο αδυνάτισμα

Επιπλέον, οι πιπεριές αδυνατίζουν διότι είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα σε καροτενοειδή.

Τα καροτενοειδή μας προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες, που αποτελεί κοινή αιτία παχυσαρκίας!

Οι υπέρβαροι άνθρωποι τείνουν να έχουν μικρότερες συγκεντρώσεις καροτενοειδών στο αίμα τους, καθώς και μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης οξειδωτικού στρες.[4]

Προτιμήστε να τρώτε κόκκινες πιπεριές! Έχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα καροτενοειδών και λοιπών αντιοξειδωτικών![5]

Για παράδειγμα, οι κόκκινες πιπεριές έχουν 3130 IU βιταμίνης Α και 1620 μg β-καροτένιο, ανά 100γρ. Αντίθετα, οι πράσινες πιπεριές έχουν μόλις 200 IU βιταμίνης Α και 208 μg β-καροτένιο.

Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την καύση του λίπους. Επίσης, βοηθάει στο αδυνάτισμα διότι μειώνει την ινσουλονοαντίσταση. Επιπλέον, τα καροτενοειδή μειώνουν το Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ).[6]

Άλλες κοινές τροφές, εξαιρετικά πλούσιες σε καροτενοειδή, που βοηθούν στο αδυνάτισμα, είναι τα καρότα, το σπανάκι και οι ντομάτες!

Οι πιπεριές έχουν βιταμίνη Ε!

Επίσης, οι κόκκινες πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη Ε! Μια μεγάλη πιπεριά έχει μέχρι και 2,6 mg βιταμίνης Ε. Ποσότητα που αντιστοιχεί στο 17% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης!

Η βιταμίνη Ε βοηθάει στην απώλεια κιλών. Μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη και τις φλεγμονές.

Άλλες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε είναι οι ξηροί καρποί και σπόροι, όπως οι ηλιόσποροι, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια Αιγίνης και τα φουντούκια. Όμως, αν θέλετε να χάσετε κιλά δε θα πρέπει να τρώτε περισσότερες από 1-2 χούφτες ξηρούς καρπούς την ημέρα, διότι έχουν πολλές θερμίδες.

Αντίθετα, προτιμήστε να λαμβάνετε την απαραίτητη βιταμίνη Ε από τροφές με ελάχιστες θερμίδες, όπως είναι οι κόκκινες πιπεριές και το σπανάκι.

Η καψαϊκίνη καίει λίπος!

Τέλος, οι πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη. Αυτή είναι η ουσία που ευθύνεται για το χαρακτηριστικό κάψιμο των καυτερών πιπεριών.

Η καψαϊκίνη βοηθάει στο αδυνάτισμα, διότι προκαλεί κορεσμό, αυξάνει τις καύσεις, αποτρέπει τον σχηματισμό νέου λιπώδους ιστού και ενισχύει το κάψιμο του σωματικού λίπους για ενέργεια![7]

Οι κλασικές γλυκιές πιπεριές έχουν αμελητέες ποσότητες καψαϊκίνης. Μόνο οι καυτερές ποικιλίες είναι πλούσιες σε καψαϊκίνη.

Προηγούμενο

Μαγειρική σόδα για αντοχή, δύναμη & μυική υπερτροφία!

Τα δαμάσκηνα βοηθούν άμεσα στο αδυνάτισμα!

Επόμενο