Ακτινίδιο κάθε μέρα για γρήγορο αδυνάτισμα!

Πόσες θερμίδες έχει το ακτινίδιο;

Αν τρως ακτινίδια καθημερινά, θα χάσεις εύκολα κιλά, αφού έχει ελάχιστες θερμίδες. Στα 100γρ το ακτινίδιο έχει μόλις 61 θερμίδες. Πρακτικά, 1 ακτινίδιο έχει μόλις 42 θερμίδες.

Οι ιδιότητες του ακτινιδίου που σε αδυνατίζουν

Το ακτινίδιο θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά, καθώς έχει ελάχιστες θερμίδες, είναι 83% νερό, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, σε ενυδατώνει αποτελεσματικά και είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Ε. Βιταμίνες που καίνε το λίπος και αυξάνουν το μεταβολισμό!

Καταρχάς, μη φοβάσαι ότι θα παχύνεις τρώγοντας φρούτα. Τα σάκχαρα των φρούτων είναι άριστη πηγή ενέργειας. Βέβαια, πρέπει να τρώγονται ολόκληρα τα φρούτα, για να χάσεις κιλά. Οι ίνες των φρούτων σε προστατεύουν από τη γρήγορη αύξηση του ζαχάρου του αίματος. Επίσης, σε κρατούν χορτάτο για ώρα. Άρα, τρως λιγότερο και καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες.

100γρ1 ακτινίδιο
(70γρ)
νερό (γρ)8357
θερμίδες6142
πρωτεΐνη (γρ)1,140,8
υδατάνθρακες (γρ)14,710
ίνες (γρ)32,1
σάκχαρα (γρ)96,2
ασβέστιο (mg)3423
σίδηρος (mg)0,310,2
μαγνήσιο (mg)1712
φώσφορος (mg)3423
κάλιο (mg)312215
βιταμίνη C (mg)92,764
βιταμίνη E (mg)1,461
Διατροφική αξία ακτινιδίου.[1]

Ένα ακτινίδιο έχει 6,2γρ σακχάρων, αλλά και 2,1γρ ινών. Οπότε, είναι ένα φρούτων ιδανικό για διαβητικούς, αλλά και όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Το ακτινίδιο έχει μικρό γλυκαιμικό φορτίο και άρα δεν επηρεάζει άμεσα το ζάχαρο του αίματος.[2]

Επιπλέον, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε εδώδιμες ίνες είναι ιδανική για αδυνάτισμα. Αν θες να χάσεις γρήγορα και εύκολα κιλά, πρέπει να ακολουθείς μια διατροφή περιορισμένων θερμίδων, μαζί με επαρκή κατανάλωση εδώδιμων ινών. 25-30γρ ινών την ημέρα είναι αρκετά στις περισσότερες περιπτώσεις.[3]

Επίσης, αν θες να αδυνατίσεις είναι απαραίτητο να είναι ενυδατωμένο το σώμα σου. Το νερό παίζει καθοριστικό ρόλο στην καύση του λίπους. Αν θες να κάψεις το λίπος της κοιλιάς, πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα, καθώς και να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε νερό.

Το ακτινίδιο είναι 83% νερό, οπότε και σε βοηθάει να ενυδατωθείς. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλα τα φρούτα περιέχουν το αγνότερο νερό που μπορείς να πιεις. Τα φρούτα είναι φυσικά φίλτρα νερού!

Επιπλέον, το νερό από μόνο του δεν είναι αρκετό. Όταν ιδρώνουμε, εκτός από νερό, χάνουμε και ηλεκτρολύτες. Οι ηλεκτρολύτες είναι μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το νάτριο και το κάλιο. Το ακτινίδιο περιέχει αρκετούς ηλεκτρολύτες, οπότε και σε ενυδατώνει πιο αποτελεσματικά από το νερό. Το ακτινίδιο είναι εξαιρετική τροφή για αθλητές.

Αν θες αποτελεσματική ενυδάτωση, μπορείς να πιεις και νερό με χυμό λεμονιού, αλλά και φυσική πορτοκαλάδα. Οι χυμοί αυτοί έχουν ελάχιστες θερμίδες, οπότε και είναι κατάλληλοι για αδυνάτισμα.

Ποιες βιταμίνες έχει το ακτινίδιο;

Το ακτινίδιο είναι από τις πλουσιότερες τροφές σε βιταμίνη C. 100γρ περιέχουν 92,7 mg βιταμίνης C. Μόλις ένα ακτινίδιο έχει 64 mg βιταμίνης C. Πάνω από τη μισή συνιστώμενη ημερήσια δόση!

Η λήψη επαρκούς ποσότητας βιταμίνης C είναι απαραίτητη, αν θες να χάσεις βάρος γρήγορα. Για παράδειγμα, η βιταμίνη C παίζει βασικό ρόλο στη διαδικασία της λιπόλυσης, δηλαδή στην καύση του λίπους του σώματος για ενέργεια. Αν θες επίπεδη κοιλιά, φρόντισε να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως είναι τα ακτινίδια.

Επίσης, το ακτινίδιο είναι ένα από τα ελάχιστα φρούτα, που έχει αρκετή βιταμίνη Ε. Ένα ακτινίδιο θα σου δώσει περίπου 1 mg βιταμίνης Ε. Η ημερήσια συνιστώμενη δόση είναι 15 mg. Έρευνες έχουν δείξει, ότι συνήθως οι υπέρβαροι άνθρωποι έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Ε.[4]

Επίσης, το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι επίσης απαραίτητα για γρήγορο αδυνάτισμα. Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και βοηθάνε στην αντιμετώπιση του οξειδωτικού στρες και των φλεγμονών. Συχνές αιτίες παχυσαρκίας.

Οι βιταμίνες Ε και C είναι τα βασικότερα αντιοξειδωτικά που έχει το ακτινίδιο. Επίσης, το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε καροτενοειδή, φλαβονοειδή και φαινολικά συστατικά. Όλα ισχυρά αντιοξειδωτικά, που σε βοηθούν να αδυνατίσεις και προστατεύουν από χρόνιες παθήσεις.

Πόσα ακτινίδια την ημέρα να φάω για να χάσω κιλά;

Αν θες να χάσεις κιλά εύκολα, αντικατέστησε ένα θερμιδογόνο γεύμα, με 2-3 ακτινίδια. Οι μοναδικές ιδιότητες του ακτινιδίου θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά. Επίσης, θα νιώθεις χορτάτος για ώρα, λόγω των ινών.

Θα παχύνω αν τρώω ακτινίδιο κάθε μέρα;

Αν τρως 2-3 ακτινίδια την ημέρα, όχι μόνο δε θα παχύνεις, αλλά θα χάσεις και κιλά με υγιεινό τρόπο. Ακόμα και αν φας ακτινίδια το βράδυ, δε θα παχύνεις. Το αντίθετο. Τα ακτινίδια θα σε χορτάσουν με ελάχιστες θερμίδες. Βέβαια, καλό είναι να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως είναι το ακτινίδιο, το πρωί.

Πάνω απ’όλα, η καθημερινή κατανάλωση ακτινιδίων μπορεί να βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις, όπως είναι ο διαβήτης, η καρδιαγγειακή νόσος, το εγκεφαλικό, ακόμα και σε άνοια.[5]

Επίσης, η συχνή κατανάλωση ακτινιδίων φαίνεται ότι βοηθάει σε μείωση της LDL χοληστερίνης. Ακόμα τα ακτινίδια βοηθάνε σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας.[6]

Είναι η δίαιτα μόνο με ακτινίδια αποτελεσματική;

Σίγουρα τα ακτινίδια είναι μια εξαιρετική τροφή για γρήγορο αδυνάτισμα. Έχουν πολλές βιταμίνες, που είναι απαραίτητες για καλό μεταβολισμό. Επίσης, έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Όμως, δε θα πρέπει να ακολουθούμε ακραίες δίαιτες, όπως είναι η δίαιτα μόνο με ακτινίδια, που συνήθως προτείνεται για αποτοξίνωση. Ακραίες δίαιτες οδηγούν σε διατροφικές ελλείψεις και είναι επικίνδυνες για την υγεία μας. Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν κάνετε κάποια μεγάλη αλλαγή στη διατροφή σας.

Άλλες τροφές που πρέπει να τρως, αν θες να αδυνατίσεις γρήγορα, χωρίς να κάνεις δίαιτα, είναι τα ποπκόρν και το λάχανο!

Προηγούμενο

Θα παχύνω αν πίνω πορτοκαλάδα κάθε ημέρα;

Πώς να μαγειρέψω τις μελιτζάνες για να αδυνατίσω;

Επόμενο