Πώς βοηθάει το νερό με χυμό λεμονιού στην τριχόπτωση;

Οι ιδιότητες του λεμονιού είναι μοναδικές για τα μαλλιά. Αν πίνεις νερό με χυμό λεμονιού το πρωί θα πάρεις μεγάλη δόση βιταμίνη C και αντιοξειδωτικών, που είναι απαραίτητα για υγιή και πυκνά μαλλιά. Ειδικά, η βιταμίνη C είναι απαραίτητη κατά της τριχόπτωσης!

Ο χυμός λεμονιού είναι άριστη πηγή βιταμίνης C

Αν πίνεις νερό με χυμό λεμονιού θα παρέχεις στον οργανισμό σου μεγάλη δόση βιταμίνης C, με σχεδόν μηδενικές θερμίδες. Ο χυμός 1 λεμονιού έχει περίπου 18 mg βιταμίνης C και μόλις 10 θερμίδες. Η βιταμίνη C είναι βασική ουσία κατά της τριχόπτωσης.

Καταρχάς, η βιταμίνη C προστατεύει τα μαλλιά σου, διότι έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Ακόμα μια ιδιότητα της είναι να καθυστερεί την εμφάνιση γκρίζων τριχών.

Επίσης, η βιταμίνη C του χυμού λεμονιού έχει την ιδιότητα να αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου. Ιδιαίτερα οι γυναίκες έχουν αυξημένο κίνδυνο ανεπάρκειας σε σίδηρο. Η ανεπάρκεια σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε εύθραυστες τρίχες ή ακόμα και σε τριχόπτωση.

Τέλος, η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου από το σώμα μας. Το κολλαγόνο είναι επίσης βασικό για να μεγαλώσουν δυνατές τρίχες γρήγορα.

Άρα, καταλαβαίνουμε ότι η κατανάλωση τροφών, πλούσιων σε βιταμίνη C, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για πυκνά μαλλιά. Σίγουρα, αν πίνεις νερό με χυμό λεμονιού το πρωί, θα ενυδατωθείς και θα πάρεις μια καλή δόση βιταμίνης C.

Αν η διατροφή σου δεν είναι τόσο καλή, μπορείς να πάρεις και κάποιο συμπλήρωμα βιταμίνης C. 1000 mg βιταμίνης C την ημέρα είναι αρκετά.

Νερό με λεμόνι το πρωί αυξάνει το κολλαγόνο

Αν θες να αποφύγεις την τριχόπτωση πρέπει να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως είναι ο χυμός λεμονιού.

Το κολλαγόνο είναι απαραίτητο για τα μαλλιά σου. Βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο δέρμα, γύρω από τους θύλακες των τριχών και η βασική του ιδιότητα είναι να προστατεύει τις ρίζες των μαλλιών.

Πρέπει να καταναλώνουμε πολλές τροφές, που βοηθάνε στη σύνθεση κολλαγόνου. Ιδιαίτερα καθώς γερνάμε. Το σώμα μας παράγει όλο και λιγότερο κολλαγόνο, οπότε και οι τρίχες μένουν εκτεθειμένες στο οξειδωτικό στρες, γίνονται εύθραυστες και τελικά οδηγούμαστε στην τριχόπτωση.

Πέρα από τροφές με βιταμίνη C, το σώμα μας χρειάζεται πολλές άλλες ουσίες για να παράξει κολλαγόνο αποτελεσματικά. Δείτε όλες τις τροφές, που θα βοηθήσουν το σώμα σας να παράξει κολλαγόνο εδώ.

Αντιοξειδωτικά για δυνατά & υγιή μαλλιά

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, καθώς τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι φυσικά παραπροϊόντα του μεταβολισμού και πρέπει να εξουδετερώνονται γρήγορα από το σώμα μας. Βέβαια, το κάπνισμα, το στρες, η μόλυνση του περιβάλλοντος, ακόμα και η ηλιακή ακτινοβολία επιταχύνουν την ανάπτυξη τους. Αν δεν καταναλώσουμε τροφές με αντιοξειδωτικά, τότε οι ελεύθερες ρίζες θα αυξηθούν επικίνδυνα.

Ερευνητές έχουν βρει, ότι σε κάποιες περιπτώσεις τριχόπτωσης, οι άνθρωποι ταλαιπωριόντουσαν από τεράστιες ποσότητες ελευθέρων ριζών. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις ελεύθερες ρίζες είναι μέσω της διατροφής. Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα βότανα είναι οι καλύτερες πηγές.[1]

Ο χυμός λεμονιού είναι άριστη πηγή αντιοξειδωτικών. Εκτός της βιταμίνης C, περιέχει και πολυφαινόλες, που αποτελούν μια ισχυρή κατηγορία αντιοξειδωτικών. Πιο συγκεκριμένα, ο χυμός λεμονιού περιέχει 42 mg από πολυφαινόλες, ανά 100γρ.[2]

Αν πίνεις νερό με χυμό λεμονιού μπορείς να χάσεις κιλά, να κάνεις τα μαλλιά σου πιο δυνατά και λαμπερά, αλλά και να προστατεύσεις το νεανικό σου δέρμα. Ο χυμός λεμονιού έχει ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες.[3]

Τέλος, ακόμα μια τροφή που σταματάει την τριχόπτωση, λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών που έχει είναι η ντομάτα! Η ντομάτα είναι η πλουσιότερη πηγή λυκοπενίου.

Χυμός λεμονιού για γκρίζες τρίχες

Ο χυμός λεμονιού είναι κατάλληλος και για τη φυσική πρόληψη της πρόωρης εμφάνισης γκρίζων τριχών.

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε σελήνιο, χαλκό και μελατονίνη φαίνεται ότι βοηθάνε στην πρόληψη κατά των γκρίζων τριχών.[4]

Ο χυμός λεμονιού περιέχει κάποιες ποσότητες σεληνίου, χαλκού, αλλά και σιδήρου, καθώς και ψευδαργύρου. Μέταλλα απαραίτητα για υγιή και πυκνά μαλλιά.

Επίσης, καλό είναι να καταναλώνετε τροφές με μελατονίνη. Η μελατονίνη βοηθάει στον καλό ύπνο, είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, αλλά και αποτρέπει την εμφάνιση γκρίζων τριχών.

Ποια η δοσολογία νερού με λεμόνι το πρωί;

Η ιδανική δοσολογία έχει να κάνει με το πόσο νερό πίνεις το πρωί. Καλό είναι να πίνετε τουλάχιστον 1 ποτήρι νερό το πρωί για άμεση ενυδάτωση. Επίσης, μπορείς να αδυνατίσεις αν πίνεις αρκετό νερό.

Προσπάθησε να πίνεις το χυμό τουλάχιστον μισού λεμονιού με το νερό σου το πρωί. Αν πίνεις 2 ποτήρια νερό, μπορείς να προσθέσεις και το χυμό ολόκληρου του λεμονιού. Έτσι θα πάρεις άμεσα 18 mg βιταμίνης C. Το καλύτερο; Με μόλις 10 θερμίδες!

Προηγούμενο

Βοηθάει όντως στο αδυνάτισμα, το νερό με λεμόνι το πρωί;

Θα παχύνω αν πίνω πορτοκαλάδα κάθε ημέρα;

Επόμενο