Σταματά ο λιναρόσπορος την τριχόπτωση;

Οι τροφές με ωμέγα-3 σταματούν την τριχόπτωση

Αν θες να αποφύγεις την πρόωρη απώλεια των μαλλιών σου θα πρέπει να τρως τροφές, που είναι πλούσιες σε βιταμίνες που χρειάζονται τα μαλλιά, καθώς και οι θύλακες των μαλλιών σου. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα είναι ένα από τα βασικά συστατικά, που μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σου πυκνότερα και πιο δυνατά.

Έτσι, έρευνες έχουν δείξει, ότι τα ωμέγα-3 από τη διατροφή μας, αλλά και από τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να μειώσουν την τριχόπτωση και να κάνουν τα μαλλιά σου πιο πυκνά και δυνατά.[1,2,3]

Ο λιναρόσπορος είναι η πλουσιότερη τροφή σε ωμέγα-3, που μπορείς να τρως καθημερινά.

Πόση δόση ωμέγα-3 χρειαζόμαστε κάθε μέρα;

Δεν υπάρχει κάποια επίσημη δόση για την καθημερινή λήψη ωμέγα-3. Βέβαια, το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Υγείας προτείνει μια καθημερινή δόση ωμέγα-3 των 1600 mg για τους άντρες και 1100 mg για τις γυναίκες.

Βέβαια, ακόμα και μεγαλύτερες δόσεις ωμέγα 3 λιπαρών οξέων θεωρούνται ασφαλείς. Μπορείς με ασφάλεια να καταναλώνεις έως και 5000 mg ωμέγα-3 καθημερινά. Ιδανικά, τα 3000 mg πρέπει να προέρχονται από τη διατροφή μας και τα υπόλοιπα 2000 mg από συμπληρώματα διατροφής.

Υπάρχουν πολλά είδη ωμέγα 3 λιπαρών οξέων. Τα πιο γνωστά είναι τα ALA, DHA και EPA. Τα ALA προέρχονται από φυτικές πηγές. Τα DHA και EPA προέρχονται κυρίως από τα ψάρια και την άλγη.

Όλα τα είδη των ωμέγα-3 είναι απαραίτητα για την υγεία μας. Το σώμα μας δεν μπορεί να τα συνθέσει, οπότε πρέπει να τα πάρουμε από τις τροφές.

Το σώμα μας μπορεί να μετατρέψει τα ALA σε DHA και EPA, αλλά δεν μπορεί να μετατρέψει όλη την ποσότητα που χρειαζόμαστε. Οπότε, η κατανάλωση θαλασσινών φαίνεται επιβεβλημένη.

Βέβαια, τα μεγάλα λιπαρά ψάρια, που είναι καλή πηγή ωμέγα-3 είναι και τα πιο μολυσμένα, αφού είναι στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Έτσι, η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής με DHA και EPA είναι απαραίτητη σε πολλές περιπτώσεις.

Ο λιναρόσπορος είναι η πιο πλούσια τροφή σε ALA! Με διαφορά…

Ο λιναρόσπορος είναι η καλύτερη πηγή ωμέγα-3

Θες να προστατεύσεις τα μαλλιά σου; Αν βλέπεις τα πρώτα σημάδια τριχόπτωσης, ίσως είναι ώρα να ξεκινήσεις να τρως συγκεκριμένες τροφές που περιέχουν βιταμίνες για τα μαλλιά. Ο λιναρόσπορος είναι μια από αυτές, αφού είναι άριστη πηγή ωμέγα-3.

Μόλις 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορου περιέχει την εκπληκτική δόση ωμέγα-3 των 2350 mg![4]

Αν θες ακόμα μεγαλύτερη δόση σε ωμέγα-3, για πυκνά μαλλιά, δοκίμασε το λάδι λιναρόσπορου. Μόλις 1 κουταλιά έχει ωμέγα-3 δόση των 7260 mg. Μαζί με το ελαιόλαδο αποτελούν τα καλύτερα φυτικά έλαια, που μπορείς να καταναλώνεις. Εκτός από τα μαλλιά σου, τα οφέλη των ωμέγα-3 είναι τεράστια και για τη συνολική σου υγεία!

Λιναρόσπορος, βιταμίνη Ε & τριχόπτωση!

Εκτός των ωμέγα-3, και η βιταμίνη Ε είναι βασική βιταμίνη των μαλλιών, καθώς έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Επίσης, βοηθάει να μεγαλώσουν γρήγορα πυκνά μαλλιά.

Η ημερήσια δόση βιταμίνης Ε που χρειαζόμαστε είναι 15 mg.[5]

Ο λιναρόσπορος είναι ιδανική τροφή για τα μαλλιά, καθώς είναι άριστη πηγή και βιταμίνης Ε. 1 κουταλιά λιναρόσπορου περιέχει περίπου 2,1 mg βιταμίνης Ε.

Αντίστοιχα, και το λάδι λιναρόσπορου είναι εξαιρετικά καλή πηγή βιταμίνης Ε, καθώς 1 κουταλιά περιέχει περίπου 4,5 mg βιταμίνης Ε. Δηλαδή, όσο το 30% των ημερήσιων αναγκών μας.

Δόση λιναρόσπορου για δυνατά μαλλιά

Χρειάζεται να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή, ώστε να αποφύγουμε ανεπάρκεια σε ωμέγα-3. Σίγουρα, τα ψάρια, που έχουν πολυδιαφημιστεί, ότι είναι άριστες πηγές ωμέγα-3, δε βρίσκονται στο καθημερινό τραπέζι των περισσοτέρων από εμάς. Ίσως, είναι καλύτερο να βασιστούμε σε φυτικές τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3, που μπορούμε να τρώμε κάθε μέρα, εύκολα.

Η κατανάλωση λιναρόσπορου είναι πραγματικά εύκολη. Καταρχάς, είναι μια οικονομική τροφή, που κάθε οικογένεια μπορεί να προμηθευτεί.

Επίσης, μπορείτε να προσθέτετε τριμμένο λιναρόσπορο σε smoothies, σαλάτες, στο ψωμί, καθώς και σε πολλές συνταγές. Αν κάνετε δίαιτα, να θυμάστε, ότι 1 κουταλιά τριμμένου λιναρόσπορου έχει περίπου 55 θερμίδες.

Σίγουρα, 1 κουταλιά την ημέρα είναι αρκετή για να πάρετε την ημερήσια δόση σας σε ωμέγα-3. Να θυμίσουμε ότι 1 κουταλιά λιναρόσπορου έχει μια δόση ωμέγα-3 των 2350 mg.

Άλλες τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3

Εκτός του λιναρόσπορου, άλλες τροφές πλούσιες σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, που θα σε βοηθήσουν με προβλήματα τριχόπτωσης, είναι τα καρύδια, το λάδι σόγιας, το λάδι κανόλα, καθώς και οι σπόροι chia. Περισσότερα για τα οφέλη των ωμέγα-3 και τις διατροφικές πηγές τους εδώ.

Προηγούμενο

Παχαίνει όντως το ρύζι ή είναι ιδανική τροφή για δίαιτα;

Πόσο νερό να πιω την ημέρα για γρήγορο αδυνάτισμα;

Επόμενο