Διατροφική αξία σκόρδου.

Το σκόρδο έχει εξαιρετικά πλούσια διατροφική αξία με ελάχιστες θερμίδες. Μια σκελίδα σκόρδου έχει λιγότερες από 5 θερμίδες, ενώ μια κουταλιά σκόνη αποξηραμένου σκόρδου έχει περίπου 30 θερμίδες.

Μάλιστα, το σκόρδο βοηθάει στο αδυνάτισμα, στη μείωση της υψηλής πίεσης, στη μείωση της χοληστερίνης, προστατεύει την καρδιά και μειώνει τις πιθανότητες εγκεφαλικού!

Αυτά τα οφέλη για την υγεία οφείλονται στην πλούσια διατροφική του αξία, αλλά και στα μοναδικά συστατικά που περιέχει. Για παράδειγμα, περιέχει περισσότερες από 30 θειούχες ενώσεις.[1]

Ακόμα, 1 κουταλιά σκόνη αποξηραμένου σκόρδου περιέχει περίπου 1,6γρ πρωτεΐνης. Μάλιστα, η πρωτεΐνη του σκόρδου είναι εξαιρετικής διατροφικής αξίας, διότι έχει 17 αμινοξέα!

Επίσης, 1 κουταλιά σκόνης σκόρδου θα μας δώσει περίπου 1γρ εδώδιμες ίνες, που αντιστοιχεί στο 4% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης.

Τέλος, το σκόρδο είναι άριστη πηγή πολλών μετάλλων, όπως είναι ο χαλκός, ο φώσφορος, το μαγγάνιο, το σελήνιο, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και το κάλιο.

Προηγούμενο

Ο χαλκός βοηθάει στο αδυνάτισμα & στην καύση λίπους!

Μαγνήσιο: Ιδιότητες, οφέλη & δοσολογίες

Επόμενο