Πότε να φάω αβοκάντο για γρήγορο αδυνάτισμα;

Η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να φάμε αβοκάντο με σκοπό το αδυνάτισμα είναι το δεκατιανό ή το μεσημεριανό! Ειδικά μαζί με μια σαλάτα. Το αβοκάντο θα μειώσει κατά πολύ την όρεξη μας, θα μας βοηθήσει να φάμε λιγότερο και άρα να χάσουμε κιλά χωρίς να πεινάμε!

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να φάμε αβοκάντο για αδυνάτισμα είναι το δεκατιανό!

Το αβοκάντο βοηθάει στο αδυνάτισμα παρά τις πολλές του θερμίδες. Πάνω απ’όλα, έχει τη μοναδική ιδιότητα να μας χορταίνει για ώρες!

Αυτό οφείλεται κυρίως στη μεγάλη περιεκτικότητα του σε εδώδιμες ίνες. Ένα αβοκάντο τύπου Καλιφόρνιας (135γρ) έχει περίπου 9,2γρ εδώδιμες ίνες. Αυτή η ποσότητα αποτελεί το 32% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης ινών!

Δυστυχώς, πολλοί που ακολουθούν μια κλασική διατροφή δυτικού τύπου δεν καταναλώνουν ούτε τη μισή δόση ινών, απ’όσες θα έπρεπε. Έτσι, το αβοκάντο μπορεί να αποτελέσει μια άριστη γευστική πηγή ινών.

Επιπλέον, το αβοκάντο αποτελείται κυρίως από τα πολύτιμα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μειώνουν τη χοληστερίνη, προάγουν την καύση του σωματικού λίπους και ιδιαίτερα το λίπος από την κοιλιά.[1]

Ακόμα το αβοκάντο είναι τροφή πλούσια σε χρώμιο. Αυτό το ιχνοστοιχείο φαίνεται ότι μειώνει την όρεξη και ειδικά, τις λιγούρες για λιπαρές τροφές.

Σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου Loma Linda των ΗΠΑ, μόλις μισό αβοκάντο στο μεσημεριανό μπορεί να μας κρατήσει χορτάτους ακόμα και για 5 ώρες. Το αβοκάντο μπορεί να αυξήσει το αίσθημα της ευχαρίστησης μέχρι και 26% και να μειώσει την επιθυμία για φαγητό μέχρι και 40%![2]

Έτσι, η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να φάμε αβοκάντο είναι στο δεκατιανό.[3] Το αβοκάντο στο δεκατιανό θα μας χορτάσει και άρα θα καταναλώσουμε λιγότερες θερμίδες στο κύριο γεύμα της ημέρας, που είναι το μεσημεριανό.

Η λήψη λιγότερων θερμίδων απ’όσες καίμε είναι ο βασικότερος κανόνας στο αδυνάτισμα. Έτσι, το αβοκάντο μας βοηθάει να φάμε λιγότερο, χωρίς να πεινάμε!

Άλλες τροφές που μας χορταίνουν και άρα ακολουθούμε μια δίαιτα περιορισμένων θερμίδων για αδυνάτισμα πιο εύκολα, είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Έχουν ελάχιστες θερμίδες, οπότε μπορούμε θα τρώμε μεγάλες ποσότητες, χωρίς να παχαίνουμε.

Ειδικά τροφές με πολύ νερό, όπως είναι τα αγγούρια, οι ντομάτες, το καρπούζι είναι εξαιρετικές για αδυνάτισμα. Έχουν ελάχιστες θερμίδες. Πρακτικά δεν μπορούμε να παχύνουμε, όση μεγάλη ποσότητα και αν φάμε!

Βέβαια, καλό είναι να περιοριζόμαστε στο ένα μικρό αβοκάντο τύπου Καλιφόρνιας την ημέρα (ζυγίζει περίπου 135γρ). Αυτό έχει 230 θερμίδες. Αν θέλουμε να χάσουμε κιλά δε θα πρέπει να τρώμε μεγαλύτερες ποσότητες. 100γρ αβοκάντο έχουν 160 θερμίδες.

Το αβοκάντο στο μεσημεριανό βοηθάει στο αδυνάτισμα!

Επίσης, άριστη στιγμή για να φάμε αβοκάντο για αδυνάτισμα είναι το μεσημεριανό μας. Ειδικά αν το συνδυάσουμε με μια σαλάτα με λαχανικά εποχής.

Τα λαχανικά είναι εξαιρετική πηγή καροτενοειδών και άλλων αντιοξειδωτικών. Ο συνδυασμός τους με το αβοκάντο είναι εξαιρετικός, διότι το αβοκάντο έχει την ιδιότητα να αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα των καροτενοειδών των τροφών! Ιδιαίτερα της λουτεΐνης και του α-καροτενίου.[4]

Προηγούμενο

Το μάνγκο βοηθάει στη δυσκοιλιότητα!

Εδώδιμες ίνες: ποτέ πριν την προπόνηση ή τον αγώνα!

Επόμενο